IOS EERT GRONINGEN

13-08-2009 @ 21:49

Zoals bekend stopt IOS er dit jaar mee. Maar de ‘meest onbekende bekende band’ van het land neemt dit najaar in stijl afscheid. Op 3 oktober vindt het slotconcert plaats in poptempel Paradiso, maar de afscheids-tournee start waar het in 1997 voor IsOokSchitterend allemaal begon, in Groningen. De band speelt op 4 september in de Oosterpoort en van het binnenkort te verschijnen ‘best of’ album is een Groninger editie gemaakt, met daarin een IOS-wandelroute door de stad en een unieke uitvoering van de hit ‘altijd wel iemand’ in het Gronings: ‘altied wel aine’.

Toen we vorig jaar besloten te stoppen hebben we gelijk gezegd dat we iets speciaals wilden doen voor Groningen,” aldus zanger Joost Marsman. “Dan is het nog maar afwachten of het allemaal lukt, maar ik denk dat we met de Groninger versie van Altijd Wel Iemand, de wandeltocht en natuurlijk het concert in de Oosterpoort de stad waar we zoveel aan te danken hebben op een passende manier eren. De cirkel is rond.”  

Op vrijdag 4 september speelt IOS in de Kleine Zaal van de Oosterpoort. Na de Oosterpoort speelt de band achtereenvolgens in Haarlem (Patronaat, 10 september), Tilburg (013, 13 september), Utrecht (Tivoli, 17 september) en Den Haag (Paard van Troje, 19 september) om af te sluiten op 3 oktober in Paradiso in Amsterdam (uitverkocht).

De speciale Groninger editie van de ‘Best Of’ is een samenwerking tussen IOS, Marketing Groningen en Dagblad van het Noorden en daarom alleen verkrijgbaar via de webshop van Dagblad van het Noorden (www.dvhn.nl/webwinkel) en op verschillende VVV-verkooppunten.

website: www.ios.nl