NW ALBUM SARAH FAIRFIELD

17-08-2009 @ 17:44

SARAH FAIRFIELD  "DREAMS & SCHEMES & PARADES"
Begin september verschijnt de langverwachte opvolger Dreams & Schemes & Parades van Sarah Fairfield, haar tweede album na Green (2004). Een kleurrijk album waarop Sarah naast invloeden van singer/songwriters als Joni Mitchell, Kate Bush, Suzanne Vega en Norah Jones ook haar voorliefde voor The Beatles, 10CC en Fleetwood Mac laat horen. De titel refereert aan de dromen die je hebt, de plannen die je vervolgens maakt om ze te verwezenlijken en tenslotte de (soms letterlijke) stappen die je zet om ze aan de buitenwereld te laten zien. Sarah Fairfield (alter ego Anneloes Verveld) houdt van liedjes die ergens over gaan, die een bepaald gevoel uitdrukken en/of kleine verhaaltjes vertellen. Sarah is duidelijk gegroeid als singer-songwriter en nog meer dan op haar debuut is alles door haar bepaald. Alle teksten en muziek werden door haar zelf geschreven, met uitzondering van Who’s that girl (Eurythmics) en ze produceerde het album samen met Marcus Olgers (www.marcusolgers.com ). Het is een eigenzinnige plaat geworden met thema’s als liefde, tijd, (mis) communicatie, de dood, verlangen, dromen, volwassen worden en de twee kanten van alles dat goed en slecht is.

De singles Fly Away en The Game van haar eerste CD Green stonden wekenlang op de playlists van Radio 1 en 2. Het album werd in de Benelux, Engeland en Taiwan uitgebracht en trok de aandacht van Dan Cleary, manager van Natalie Cole, Carole King en The Carpenters, die haar in contact bracht met de legendarische Amerikaanse labels Verve en Blue Note records. Via hem reisde Sarah al meerdere malen naar de VS om er op te treden. Sarah Fairfield studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam in 2001. In 1999 won zij de prijs van de Stichting Jazz Talent en in 2001 de Ann Burton Award. Zij stond in de theaters met haar eigen programma, was solist bij het Metropole orkest, het nummer Fly Away was te horen in de bioscoopfilm Afblijven van Maria Peters en ze zong dit jaar het nationale klimaatlied voor Warme Truiendag (Spuug In Het Vuur).

Een stem die van begin tot eind boeit. - Algemeen Dagblad / Verrast met fraai, helder en karakteristiek stemgeluid. Waar heeft zij zich al die tijd schuilgehouden? - Aloha / Een CD (Green) met internationale allure' - Platomania

SARAH FAIRFIELDDREAMS & SCHEMES & PARADES
Marketing & distributie: Coast to Coast BV

LIVE
De muzikanten die met Sarah op het podium staan, hebben ook meegewerkt aan het album en spelen/speelden o.a. met Do, Wende Snijders, Alex Roeka en Gino Vannelli.

Sarah Fairfield
– zang
Marcus Olgers – piano
Rik Rutjes – gitaar
Reijer Zwart
– bas
Arthur Lijten – drums

22 oktober: P60, Amstelveen
13 november: Ledeltheater, Oostburg
22 november: Theater aan de Schie, Schiedam
26 november: Kennemer Theater, Beverwijk
28 november: Krite Grou, Grou (duo met piano)

http://www.sarahfairfield.com
http://www.myspace.com/sarahfairfield