OPROEP: Muzikaal talent gezocht!

17-09-2009 @ 18:33

Muziek Centrum Nederland is begonnen met het uitkammen van Nederland op zoek naar nieuw talent voor de jubileum editie van het Unsigned project. Deze keer zoeken wij artiesten in het genre singer/songwriter. De tiende editie wordt in het voorjaar van 2010 gepresenteerd.

Hoe zou het zijn? De studio induiken en met een producer twee eigen nummers opnemen, fotoshoots, optreden op de Nederlandse poppodia, de media te woord staan. Je droom achterna.

Unsigned
Het Unsigned Project van Muziek Centrum Nederland geeft nieuw talent een kans om een stap te maken in hun carrière. Ieder jaar wordt in het hele land het meest veelbelovende nieuwe talent gescout. Deze artiesten krijgen de gelegenheid om twee nummers op te nemen onder professionele omstandigheden. Daaraan gekoppeld zitten live optredens om het album te promoten. Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl en geeft daarmee een indruk van een nieuwe generatie artiesten in het genre.

Het concept Unsigned heeft zich na tien jaar behoorlijk bewezen en we zijn trots op de artiesten die dankzij het Unsigned Project een flinke sprong voorwaarts hebben gemaakt in hun carrière, zoals bijvoorbeeld Racoon (Characters, ’97), Pete Philly, (Homegrown, ‘02), Voicst (College Radio, ‘03), Sabrina Starke (The Mighty 8, ’07), King Jack (The Young Ones, ’08) en Lavalu (Take Six ’09).

Thema
Het thema van deze jubileum editie in de vermaarde Unsigned-serie is singer/songwriter. Voorwaarden zijn dat je Unsigned bent - dus geen muzieklabel/contract hebt, eigen werk hebt en muziek maakt in het genre singer/songwriter.

Demo

Voel jij je aangesproken? Stuur dan je demo met max. 3 tracks (op cd, cd-r, mp3, video), biografie en artiest of bandfoto vóór maandag 26 oktober 2009 naar onderstaand adres. Vergeet daarbij niet duidelijk je contactgegevens te vermelden!

We proberen alle inzenders te berichten voor eind november 2009. Meer informatie over het Unsigned Project vind je op www.mcn.nl .

Muziek Centrum Nederland
o.v.v. Afdeling Pop/Unsigned
Rokin 111
1012 KN  AMSTERDAM