Nieuw album van legendarische zanger Gary U.S. Bonds

18-09-2009 @ 15:43

Bijna 50 jaar (!) geleden debuteerde Gary U.S. Bonds met een amalgaam van R&B, rock en soul, die van grote invloed is op de typische New Jersey sound van o.a. Bruce Spingsteen en Southside Johnny. Gary (Anderson) -amper 20 jaar- start zijn carriere met de single “New Orleans," het nummer bereikt de 6e plaats in de Amerikaanse hitparade in 1960 ! De opvolger wordt de legendarische #1 hit: “Quarter to Three,” het nummer beinvloed een hele generatie muziekliefhebbers. Andere hits volgens zoals: “School is Out," "School is In," "Dear Lady Twist," "Twist, Twist Senora," "Seven Day Weekend". Hij toert door de US en Europa. In 1963 is hij tijdens een Europese tour headliner, met als supportact een relatief nieuwe groep: the Beatles.
Gary's succes raakt op de achtergrond, begin jaren 80 maakt hij een comeback met het nummer "This little girl" dat hij samen schrijft met Bruce Springsteen.
Hij blijft optreden en albums maken, zonder echte singlesuccessen. Eind seeptember verschijnt zijn nieuwste album "Let them talk" , met zijn vaste Roadhouse Rockers achter zich werkt hij zich op dit nieuwe album door 12 party-rockers die de sfeer er goed in hebben zitten. Zijn soulvolle stem is nog immer intact en aan energie ontbreekt het duidelijk ook niet. 50 years and still rockin’ it!
Nog steeds treedt hij veel op, tussen eind oktober en begin december is hij te zien en te horen tijdens een Engelse tournee samen met Bill Wyman's rhythm kings.
GARY U.S. BONDS "LET THEM TALK"
release: 28 september
Bestelnummer CD: B-F92834
bertus
http://www.myspace.com/garyusbondsofficial