2000 And One brengt Heritage uit met nieuwe remixen

24-09-2009 @ 18:11

George Orwell schreef de bekende woorden: “Wie het verleden beheerst, beheerst de toekomst”. Zoveel kan gezegd worden over 2000 And One oftewel Dylan Hermelijn, een pionier die vooraan stond tijdens de opkomst van de dance-scene eind jaren '80 wat dit jaar zijn twintigste jaar in zijn muzikale carrière markeert. Op zijn meest recente album Heritage heeft Dylan zijn rijke muzikale achtergrond met futuristisch inzicht gecombineerd waardoor een album ontstond gevuld met pure dansvloer tracks. Van dit album is een keur aan tracks geselecteerd die voorzien werden van gloednieuwe remixen, vanaf heden verkrijgbaar in een gelimiteerd 12” drieluik en als digitale download.

Blauwe ogen, licht haar en een blanke huid… Iedereen die Dylan Hermelijn wel eens persoonlijk ontmoet heeft zou niet snel denken dat hij Surinaams bloed door de aderen heeft stromen. Maar zodra je zijn muziekcomposities analyseert valt het allemaal op zijn plek. Zoals in de urban proto-house afkomstig uit Noordoost-Amerikaanse steden als Chicago, Detroit en New York is in Dylan’s werk invloeden uit het Afrikaanse continent terug te horen. Het is dat snufje in de verte van pulserende ritmes uit prehistorische tijden toen dans nog fungeerde als een ritueel waarin stammen samen kwamen.

De laatste 20 jaar heeft 2000 And One’s unieke geluid deze repetitieve funk in haar oervorm gedicteerd, en Heritage is geen uitzondering op deze regel. Heritage is niet zomaar een verzameling moordplaten; het is vooral een hommage aan Dylan’s eerste en grootste liefde, house, en boven alles een ode aan zijn West-Afrikaanse roots. Na de wereldwijde release in maart 2009 werd het album bestempeld door puristen als een instant klassieker, en kon rekenen op steun van collega’s als Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Sven Vath, Luciano en velen meer.

De herfst van 2009 ziet een re-release van een selectie van Heritage album tracks. Anthems als Spanish Fly, Wan Poku Moro, Burnin Dub, State of House en Honey Bush werden geremixed door niemand minder dan Tobi Neumann, Oner Ozur, Matthias Tanzmann, D’Julz, Butch, Anton Pieete en DJ Madskillz; allen sterke en pompende nieuwe versies in de vertrouwde 100% Pure traditie.

Ik ben niet echt bezig met een dieper gevoel te vinden van muzikaal begrip,” aldus Dylan Hermelijn. “Ik wil gewoon de dansvloer op z’n kop zetten met simpele en effectieve grooves.” Noot dus aan alle DJ’s: ga heen en zet die tent op zijn kop!

2000 and One – Heritage Remixes pt1.
   1.  State of House [Matthias Tanzmann RMX]
   2.  Burnin Dub [D’Julz RMX]

2000 and One – Heritage Remixes pt2.
   1.  Wan Poko Moro [Oner Ozur RMX]
   2.  Honey Bush [Tobi Neumann RMX]

2000 and One – Heritage Remixes pt3.
   1.  Spanish Fly [Anton Pieete RMX]
   2.  Spanish Fly [Butch RMX]

Digitale bundel:
01 State of House [Matthias Tanzmann RMX]
02 Burnin Dub [D’Julz RMX]
03 Wan Poko Moro [Oner Ozur RMX]
04 Honey Bush [Tobi Neumann RMX]
05 Spanish Fly [Anton Pieete RMX]
06 Spanish Fly [Butch RMX]
07 Spanish Fly [DJ Madskillz RMX]

Digital bundel is verkrijgbaar op Beatport: https://www.beatport.com/en-US/html/content/release/detail/192205/Heritage%20Remixes

www.2000andone.com
www.twitter.com/2000andone