DAYNA KURTZ & Blue Mountain CONCERTEN IN NL

14-10-2009 @ 22:58

Drie jaar na de verschijning van haar laatste full-length album Another Black Feather ligt de nieuwe Dayna Kurtz eindelijk in de winkel. American Standard  is een zeer divers en intens album, waarop naast 6 eigen nummers ook vier heel bijzondere en originele covers staan. “Here Comes a Regular” van The Replacements en Elliot Smith’s  “Don’t Go Down”, maar ook het prachtige “Lou Lou Knows” van Slim Willet weet Kurtz prachtig te bewerken. Maar vooral Kurtz’ eigen nummers maken het meeste indruk. Het album begint met het ietwat nerveuze gebedspleidooi “Invocation”  om daarna voluit in rockabilly stijl verder te gaan met “Good in 62 “. De teksten zijn sterker en krachtiger dan ooit en ook Dayna’s stem lijkt nog donkerder en intenser te zijn geworden.

Kurtz kreeg op dit album medewerking van onder meer Keren Ann en The Nightcrawlers (indrukwekkend koperwerk op “Election Day”).

Begin oktober stond Dayna Kurtz in Paradiso en op het Take Root Festival. In januari 2010 zal zij terugkomen, wederom muzikaal ondersteund door de uit Mississippi afkomstige Americana / Folk band Blue Mountain.

Dayna Kurtz
+ supportact & begeleidingsband Blue Mountain
 
Za 23 januari Leeuwarden  - Poppodium Romein
Zo 24 januari Hengelo - Metropool
Di 26 januari Eindhoven - MC Frits Philips
Wo 27 januari Utrecht - Tivoli
Do 28 januari Haarlem - Patronaat
Vr 29 januari Den Haag - Paard van Troje
Za 30 januari Groningen - De Oosterpoort
Zo 31 januari Ottersum - CC Roepaen

Meer informatie op www.daynakurtz .com