VPRO START DRIE NIEUWE MUZIEKKANALEN

22-10-2009 @ 15:28

Per 1 februari 2010 start de VPRO drie nieuwe digitale themakanalen: Young Professionals Klassiek, Young Professionals Jazz en een themakanaal voor Eigentijdse Muziek.

De  themakanalen brengen een aanbod dat aanvullend is aan het overige muziekaanbod van de Nederlandse Publieke Omroep, en voorzien in de lacune die ontstaat wanneer de Concertzender na 1 november alleen nog in Amsterdam uitzendt.

De kanalen krijgen een eigen webomgeving binnen respectievelijk www.radio4.nl en www.radio6.nl. Hierbij wendt de VPRO de ervaring die is opgedaan met de 3VOOR12 community aan; naast een lineair webradiokanaal en audio en video on demand, wordt onder andere gebruik gemaakt van mobiele toepassingen en Twitter. Voor de registratie van concerten worden vrijwilligers ingezet, en er wordt nauw samengewerkt met de conservatoria en kleinere podia.

De VPRO zendt al programma’s uit op 3FM, Radio4 en Radio6. In het spanningsveld tussen de eisen die een massamedium stelt en de hang naar vernieuwing en avontuur, brengt de VPRO daar de muziek van de voorhoede. Met de digitale themakanalen verbreedt de VPRO nu de mogelijkheden om alle uithoeken van de verschillende muzikale universa in kaart te brengen en van verdiepende kaders te voorzien.