Sukilove komt met nieuw album

05-11-2009 @ 09:11

Band rond Pascal Deweze doet ook Crossing Border aan

Een irritante bende virtuose prutsers...

Sukilove speelde reeds talloze keren als support voor Bettie Serveert doorheen Europa en Amerika, of zelfs als begeleiding voor Carol Van Dyk. Pascal Deweze, bezieler van Sukilove, heeft ook een band samen met Carol, ‘Chitlin Folks’. Ook ken je hem van Metal Molly, talloze samenwerkingen met Mauro Pawlowski, hij baste ook op de laatste album van Alex Chilton.

Eerste single van SukiloveChoose your Gods’ komt in de week van de albumrelease uit en zal vergezeld worden van een tot de verbeelding sprekende clip.

Static Moves”, is het eerste Sukilove album opgenomen in Pascal’s eigen studio, Studio Jezus. Omdat er geen dure studioklok tikte zou je verwachten dat de opnames eindeloos (en nog wat langer) zouden duren met de verplichte massa overdubs, quadrofonische kinderkoren, naar patchoulie ruikende vioolensembles en mediataties bij kaarslicht, als interludia om de focus van de muzikanten op hun innerlijke energie te versterken.

Maar... Het duurde amper 14 dagen om het gehele album live op te nemen, enkel de stemmen en wat piano's (ok, misschien ook een shaker) werden nadien nog toegevoegd. Elke morgen arriveerde Pascal met enkele woorden en akkoorden, en aan het einde van de dag waren de arrangementen gemaakt en het hele nummer ingeblikt. Het resultaat is een ietwat ruwe en intense verzameling nummers vol knarsende melodieën en bizarre Technicolor dissonantie.

Een label hangen aan de groepssound is vanaf nu een onbegonnen taak. In de verte hoorden we reeds ijle stemmen die de krachtterm “kinderlijk Gothic”, “zeer luide luistermuziek” hanteren, ook “pop met roestige weerhaken” en onze favoriet: “homo erotische rock zonder lipstick”.

We wensen iedereen geluk die erin slaagt om Sukilove in een bepaald hokje te steken. Wij vrezen dat de groep al jaren alle valkuilen ontwijkt die hun vrijheid mogelijk in de weg kunnen staan, vrolijk huppelend in de wei naar een eigen geluid.

SUKILOVE: Static Moves (Sukiloves Records/PIAS)
Release: 16 november 09
Crossing Border 21 november 2009

http://www.myspace.com/sukilove