GEORGE BAKER IS TERUG MET EEN NIEUW ALBUM NA 9 JAAR

13-11-2009 @ 13:15

De fans hebben lang moeten wachten, maar na negen jaar komt George Baker met zijn nieuwe album getiteld 'Lonely Boy'. De gelijknamige single kwam eind oktober al uit en vertegenwoordigt het typerende George Baker geluid met meeslepende melodieën en krachtige stem. Vanaf 13 november is het album Lonely Boy overal te verkrijgen.

Een liefde die nooit overgaat, is de liefde voor muziek”, aldus George Baker (alias Hans Bouwens), die na 40 jaar in het vak er nog absoluut niet aan denkt zijn gitaar aan de wilgen te hangen. Hij geniet nog elke keer van zijn optredens, het podium, het licht en het applaus van het publiek. Op dit nieuwe album Lonely boy staan 12 nieuwe nummers waarin George Baker vertelt over gebeurtenissen uit het verleden. Vrolijke en liefdevolle momenten maar ook verdrietige en eenzame momenten komen voorbij in nummers op dit album. Een eerlijk en autobiografisch album dat gekenmerkt wordt door de typische George Baker sound.

Wie is eigenlijk deze man die bijna 40 jaar na zijn debuut nog zoveel weet los te maken in de internationale popwereld? Na een tiental bandjes en 40 baantjes, van bouwvakker, havenarbeider tot schoorsteenveger besloot George in 1967 - inmiddels 23 jaar en getrouwd - te solliciteren als zanger bij de in de Zaanstreek beroemde band 'Soul Invention'. In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes. Eén van de eerste liedjes van zijn hand was het legendarische 'Little Green Bag', de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot 'George Baker Selection'.

Groot commercieel succes heeft de vernieuwde ‘George Baker Selection’ met ‘Una Paloma Blanca’; een aanstekelijke mix van hoempa, middle-of-the-road en vakantiemelodieën. Na 1977 maakt George Baker ook succesvolle solo-albums en krijgt zijn eerste hit ‘Little Green Bag’ een cultstatus wanneer het de soundtrack wordt van de film Reservoir Dogs. Inmiddels heeft George Baker wereldwijd meer dan twintig miljoen ex. verkocht en heeft hij 25 gouden awards!
Dit jaar is een zeer bijzonder jaar voor George Baker. In het teken van zijn succesvolle 40-jarige carrière en aankomende 65ste verjaardag (8 december) zal hij weer volop in de media schitteren en zijn gloednieuwe album ten toon spreiden. George Baker is back in town!

www.georgebaker.com