Beck produceert nieuw album Charlotte Gainsbourg

18-11-2009 @ 21:53

Op 7 december brengt Charlotte Gainsbourg haar nieuwe album ‘IRM’ uit in Nederland. Het album is geproduceerd door Beck, die ook een vocale bijdrage heeft geleverd in het duet ‘Heaven Can Wait’ dat de eerste single van het album zal worden. De titeltrack ‘IRM’ is sinds oktober gratis te downloaden op www.charlottegainsbourg.com.

Charlotte Gainsbourg vond in Beck (o.a. bekend van de samenwerking met Air, Björk en David Bowie) de ideale producer voor de muzikaal avontuurlijke insteek die ze in gedachte had met ‘IRM’. Gedurende het schrijf- en opnameproces groeide de rol van Beck, die uiteindelijk alle muziek componeerde en gedeeltelijk ook ook het schrijven van de teksten voor zijn rekening nam. Ondanks het unieke en zeer herkenbare stemgeluid van Charlotte Gainsbourg is haar vocale optreden net zo  gevarieerd als de muziek die op ‘IRM’ is terug te vinden.

Charlotte Gainsbourg is de dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin.
Naast acteren werd het zingen haar met de paplepel ingegoten. Zo nam ze onder andere op haar dertiende het nummer ‘Lemon Incest’ met haar vader op. In 2006 bracht zij het album ‘5:55’ uit dat een half miljoen keer werd verkocht. De carrière van Gainsbourg komt met de release van ‘IRM’ op twee artistieke vlakken bij elkaar, onlangs won Charlotte Gainsbourg op het Internationale filmfestival in Cannes een award voor Beste Actrice voor haar rol in Lars Von Trier’s controversiële film ‘Antichrist’.
 
Charlotte GainsbourgIRM
releasedatum: 7 december
warner music

Tracklisting IRM:
01. Master's Hand
02. IRM
03. Le Chat du Café des Artistes
04. In The End
05. Heaven Can Wait
06. Me And Jane Doe
07. Vanities
08. Time Of The Assassins
09. Trick Pony
10. Greenwich Mean Time
11. Dandelion
12. Voyage
13. The Collector

www.chartlottegainsbourg.com