Extra kerstshow voor Apassionata

21-11-2009 @ 16:45

Deze kerst is een volledig nieuwe show van Apassionata, ‘Charm of Freedom’, te zien in Amsterdam RAI. Nadat bekend is gemaakt dat Milika Peterzon een special act zal presenteren, wordt er nu ook een extra voorstelling toegevoegd op zondag 27 december om 11.00 uur. 

Na het succes van ‘Ovations’, ‘Hommage’, ‘Four Seasons’ en ‘Grand Voyage’ is Apassionata op 25, 26 en 27 december voor de vijfde keer te gast in Amsterdam RAI. In Apassionata’s nieuwste show ‘Charm of Freedom’ leiden de vrij rondrennende merries en veulens uit de Camargue de bezoeker naar de prachtige wildernis van de natuur. De verliefde Sam en Claire worden omringd door deze vrij rondrennende paarden. Ze symboliseren de vrijheid in ‘Charm of Freedom’. De moeder van het meisje probeert deze liefde te verbieden. Donkere figuren in de vorm van galopperende ‘Fire riders’ en krachtige, zwarte Friese paarden ondersteunen dat. Aan de andere kant proberen nobele Lusitano’s en hun dappere berijders de prille liefde een kans te geven.

Naast de genoemde paardenrassen zullen ook andere bijzondere paardenrassen in de nieuwe Apassionata show te zien zijn. De Arabische Volbloed die honderd procent raszuiver is, de Pecheron die opvalt door zijn sierlijkheid en één van de bekendste trekpaardrassen vormt, en de slimme ezel - Equus Asinus. Verwacht een unieke paardenshow waarin meer dan veertig paarden en hun getalenteerde ruiters spectaculaire acts laten zien, gecombineerd met indrukwekkende lichtshows en meeslepende muziek. Laat je bevangen door een avond vol van magische momenten en veel emotie.

De special act in de show zijn de Shire Horses van Daphne de Visser. Voor het eerst presenteert Apassionata deze ‘vriendelijke reuzen’, die bijna 2 meter hoog worden. Tijdens een bijzondere openingsact met ´s werelds grootste paardenras maken de toeschouwers ook kennis met de dressuurkunsten van Milika Peterzon, presentatrice van SBS6. Milika rijdt al jaren dressuur op haar eigen paarden, maar zat nog niet eerder op paarden zo groot als de Shire Horses. Zij vertelt: “Ik train wekelijks in Duitsland met Sam, de Shire waar ik op zal rijden in Apassionata. Het is een uitdaging om te laten zien dat het ondanks zijn reusachtige afmetingen mogelijk is een bijzondere act neer te zetten.”

Tot slot zullen de toeschouwers – en dat is opnieuw een première – zelf ook actief deelnemen aan de grote finale...
Apassionata - Charm of Freedom
25, 26 en 27 december 2009
Amsterdam RAI
Entree: € 59, € 49, € 35 (excl. servicekosten), kinderen tot 12 jaar € 5 korting
Aanvang: 15.00 uur. zondag ook om 11.00 uur