Jackobond: Warm, Hees en Zwoel

05-12-2009 @ 10:22

Riet Muylaert, een telg uit de Studio Herman Teirlinck familie, schittert met songs die juweeltjes zijn. Een originele mix van persoonlijke teksten en eigenzinnige arrangementen met humor. Steeds eerlijk en recht uit het hart, en in het Vlaams.

Stef Bos merkte op dat Jackobond de meest authentieke en mooiste zangstem heeft van de Lage Landen. Dit mag ze in december 2009 gaan bewijzen in het theater Orpheus in Apeldoorn waar ze Stef Bos vergezelt in een unieke voorstelling met Het Metropole Orkest. Jackobond was eerder ook al op tournee met Liesebeth List.

Michel Bisceglia heeft het debuutalbum van Jackobond in 2008 geproduceerd. Het album is getiteld Alsof. Prachtige arrangementen voor strijkers en piano. De single 'Lalala' en 'Groot Feest' werden een radiohit op Vlaamse Radio 2. Daarnaast won Jackobond al diverse prijzen in Vlaanderen. De commentaren van de jury als 'eenzame klasse, een stem als dauwdruppeltjes op een ochtendblad' zeggen genoeg.

Op zaterdag 19 december 2009 vindt een eenmalige uitvoering van 'In een ander licht', een project van Stef Bos met het Metropole Orkest ter gelegenheid van het 85 jarig bestaan van de NCRV, plaats in de uitverkochte Koninklijke Wegenerzaal van theater Orpheus in Apeldoorn. Met als special guests Jackobond, Frank Boeijen en Fernando Lameirinhas.
Dit optreden wordt opgenomen en uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Zondag 20 december is het concert in zijn geheel te horen in Volgspot op Radio 2 en op dinsdag 22 december, 22.40 uur op Nederland 2 is een registratie te zien.    

TRACKLISTING:
1. Lalala 2. Denk aan mij 3. Verhuis 4. Content 5. Mijn best, Groot Feest 7. De wereld wacht op u 8. Doe alsof ge thuis zijt 9. IJsbeer 10. Verlangen 11. Maak het u gemakkelijk 12. Salut & tot ziens 13. Alsof 14. Iedereen is hier vrolijk     

Jackobond - Alsof
Release: 4 december 2009
Bestelnummer CD: HKM 42611
Label: HKM

http://www.jackobond.be/welkom.htm

http://www.myspace.com/jackobond