Convoi Exceptional presenteert op 22 januari 2010 haar New York DVD

24-12-2009 @ 13:04

De Rotterdamse straatpercussie band Convoi Exceptional vertrok op 1 mei 2009 voor negen dagen naar New York.
Na hun tours in diverse Europese landen vonden ze het tijd om de oceaan over te steken en de straten van New York te verkennen. Een filmcrew ging mee om de tour op film vast te leggen. Er werd meer dan 35 uur HD film geschoten dat afgelopen maanden gemonteerd is tot een spectaculair geheel. Het resultaat wordt op 22 januari 2010 gepresenteerd in de Unie in Rotterdam, met als host Sander de Kramer.

Convoi Exceptional is ooit begonnen als straatband in de Koopgoot. De voldoening die het spelen op straat gaf werkte verslavend bij de vijf heren. Door het grote succes werd de band al snel overal geboekt en stonden ze de afgelopen jaren op festivals als de Parade, Camping Rotterdam en Oerol. Als het in Rotterdam lukt om de mensen op straat enthousiast te maken, lukt het ook in andere steden, was de gedachte. En zo gaan de heren sinds 2006 elk jaar naar hun inmiddels favoriete steden zoals Parijs, Rome, Nice en Florence, om te spelen en avonturen mee te maken.

Na Europa werden met deze New York trip opnieuw de grenzen verlegd. Tijdens de negendaagse reis is er zoveel gebeurd dat het bijna teveel om op te noemen is. Er werd gespeeld met muzikanten uit Harlem, in de metro, in legendarische jazz clubs, op Times Square, in Central Park, op een rooftopparty, ja zelfs in het vliegtuig op 5 kilometer hoogte maakte Convoi Exceptional nog muziek! En zo is ‘We Got Ya!’ een avonturenfilm geworden die voor veel mensen tot de verbazing zal spreken.

De release in de Unie belooft een spetterend feest te worden, met popcorn, diverse artiesten, Sander de Kramer als host, DJ Andre Dadi die plaatjes komt draaien en natuurlijk een optreden van de band zelf. De film is voor slechts 100 mensen te zien, maar daarna gaan de stoelen aan de kant en kunnen 250 man meegenieten van het optreden en de afterparty. De film is vanaf 22 januari 2010 ook als DVD verkrijgbaar via de website www.convoiexceptional.nl. En natuurlijk bij de band zelf, mocht je ze komend jaar tegenkomen tijdens een van hun (straat)optredens.
http://www.myspace.com/convoiexceptional
www.convoiexceptional.nl
http://www.popunie.nl/?id=5764