AFSCHEIDSCONCERT A-HA OP 10 OKTOBER IN AMSTERDAM

12-01-2010 @ 13:39

Op zondag 10 oktober geeft het Noorse trio a-ha een eenmalig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is onderdeel van hun 'Farewell Tour'. 

A-ha heeft na een carrière van 25 jaar hun afscheid aangekondigd. Op 4 december 2010 sluiten ze in thuisland Noorwegen hun afscheidstournee af met een optreden in Oslo. Het laatste album van a-ha 'Foot Of The Mountain' is vorig jaar zomer uitgebracht.  

Het Noorse trio a-ha wist met hun synthesizerpop halverwege de tachtiger jaren een enorme populariteit op te bouwen met de hitsingles ‘Take On Me’ en 'The Sun Always Shines on TV' afkomstig van het debuutalbum 'Hunting High and Low'. Ook het opvolgende album 'Scoundrel Days' wist twee hits voort te brengen: 'I've Been Losing You' en 'Cry Wolf'. Na een succesvolle wereldtournee verzorgde a-ha in 1987 de soundtrack van de James Bond-film 'The Living Daylights'. Een remix hiervan is terug te vinden op het derde album ‘Stay on These Roads’ uit 1988. Na nog twee albums te hebben uitgebracht in het begin van de jaren negentig werd het echter even stil rondom het trio.
 
In de zomer van 2000 komt a-ha met het album 'Minor Earth Major Sky' waarna nog een aantal tournees en verzamelalbums volgen. In 2005 treedt het trio op tijdens Live 8 in Berlijn en brengen ze hun achtste studioalbum 'Analoque' uit. In dat jaar zijn ze ook voor het laatst te zien in Nederland met een concert in de Heineken Music Hall.

A-HA
Zondag 10 oktober 2010
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur