Debuutalbum Tim Knol verschijnt 25 januari bij Excelsior Recordings

17-01-2010 @ 13:54

Zanger uit Hoorn verkoopt Paradiso ruim voor album release al uit

Tim Knol beleeft een vliegende start met de release van zijn debuutalbum. Zo is het optreden in de bovenzaal van Paradiso al uitverkocht voordat het album in de winkels ligt en voor het eerste officiele startschot van de livepresentatie, 16 januari op Noorderslag in Groningen. Tim Knol, die deze week al te gast was bij GIEL (3FM) en Kunststof (Radio 1), is erg onder de druk van de ontwikkelingen: "Ik ben echt heel erg vereerd dat Paradiso nu al uitverkocht is. Dit is echt heel vet!"

Z'n naam gonst al een poosje rond als zijnde een bijzondere jongen (net 20 geworden!), gezegend met een gouden stem. Met een pak geweldige songs onder z'n arm staat hij klaar om de harten van de muziekliefhebbers te veroveren. Een jongen, bovendien, waar grote namen uit de Nederlandse popmuziek mee weglopen. Zo werd hij reeds op sleeptouw genomen als voorprogramma tijdens de afscheidstournee van Johan en schreef Neerlands meestergitarist Anne Soldaat een liedje voor het debuutalbum. Op het album spelen behalve Soldaat ook Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers) mee. Gelouterde namen, die allemaal erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest. Tim: “Om op je twintigste al je eigen album te mogen opnemen met zulke mensen is natuurlijk uniek en iets waar ik enorm trots op ben.

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld.

Eind januari 2010 verschijnt het album bij Excelsior Recordings. Namens Excelsior zegt Ferry Roseboom dat hun hele team ook heel fier is dat Tim Knol zich aan het label verbonden heeft. “Maar wat wil je, die jongen is zo goed, daar wil je echt graag mooie dingen mee maken. En dat album, dat is echt een droomdebuut.” Voorspellingen zijn gevaarlijk in de popmuziek, maar dat de 20-jarige singer/songwriter een mooie toekomst tegemoet gaat, lijkt te zijn voorbestemd.

Live wordt Tim Knol ondersteund door een veelzijdige band, met onder meer Anne Soldaat en Matthijs van Duijvenbode (Johan). Op 16 januari was Tim Knol te zien op Noorderslag en dat is de start van een bijzonder jaar voor een jong talent die muziek door zijn aderen heeft stromen.

Live data:
za. 16 jan: Groningen - Noorderslag
wo. 03 feb: Amsterdam - Paradiso
do. 11 feb: Nijmegen - Merleyn
vr. 12 feb: Utrecht - EKKO
do. 04 mrt: Rotterdam - Rotown
wo. 10 mrt: Maastricht - Muziekgieterij (support Anne Soldaat)
do. 11 mrt: Tilburg - 013
do. 18 mrt: Groningen - VERA

www.timknol.nl
excelsior-recordings.com/timknol

http://www.myspace.com/timknol