KATIE MELUA VOOR EEN CONCERT NAAR AMSTERDAM

27-01-2010 @ 10:45

Op 1 december 2010 geeft Katie Melua een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

De slechts 25-jarige Katie Melua heeft al een zeer grote internationale carrière opgebouwd. Haar leven kwam in een stroomversnelling toen haar debuutalbum ‘Call Of The Search’ uitkwam in 2003. Vanaf dat moment stond ze voor uitverkochte zalen, gaf zelfs een concert op de bodem van de Noordzee en opende ze het North Sea Jazz Festival in 2007.
Maar niet alleen met haar eerste album boekte ze succes, haar tweede album ‘Piece by Piece’ uit 2005, met o.a. de hit ‘Nine Million Bicycles’, bereikte de nummer 1 positie in het album jaaroverzicht en is bovendien het best verkochte album van de laatste 10 jaar in Nederland. Ook met ‘Pictures’ uit 2007 gooide ze hoge ogen, dit album was al platinum voordat het daadwerkelijk in de winkels lag en was ook nog het best verkochte album van 2007. Na verzamelalbum ‘The Katie Melua Collection’ uit 2008 en het vorig jaar verschenen live-album 'Live at the O2 Arena', komt in mei van dit jaar haar vierde studioalbum uit, welke geproduceerd wordt door William Orbit.

De in Georgië geboren Katie Melua verhuisde op jonge leeftijd van Georgië via Belfast met haar ouders naar Londen, waar ze naar de door de muziekindustrie ondersteunde BRIT School for the Performing Arts & Technology ging. De school staat erom bekend leverancier te zijn van beroemde artiesten. Ze werd ontdekt tijdens een showcase en daarna ging het snel. In 2005 kwam haar grootste droom uit door samen met overgebleven leden van de Britse rockband Queen 'Too Much Love Will Kill You' te spelen op '46664' (anti-AIDS-concert) in Zuid-Afrika. En tijdens het kerkelijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan met Prinses Anita zong ze haar grootste hit ‘Nine Million Bicycles’ in de Grote of St. Jeroenskerk te Noordwijk. Gevolg hiervan was enorme populariteit in Nederland en België.

Katie Melua gaf al vaker volledig uitverkochte concerten in Nederland.

KATIE MELUA
Woensdag 1 december 2010
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur