Speelman & Speelman brengen album uit bij [PIAS]

29-01-2010 @ 17:41

'Wakker in de stad’ is de titel van het nieuwe album van Speelman & Speelman, en deze titel typeert ze. 'Wakker in de stad' slaat op het gegeven dat je vaak 's nachts in bed pas over je leven begint na te denken. Dit geldt in ieder geval voor de Speelmannen. Op 23 april wordt het album losgelaten via [PIAS]. Op die dag wordt de release meteen gevierd met een optreden in poppodium Patronaat in Haarlem.

Wakker in de stad’ is een album waar we keihard aan gewerkt hebben en dat zowel muzikaal als tekstueel heel erg bij ons past! Het is gelukt een album te maken dat uitstraalt wat we graag willen uitstralen. Het is een zeer gevarieerde, vrolijke, up tempo album geworden", verklaart Joost Speelman.

Als stadsgenoten in het muzikale Haarlem gaan ze eigenlijk al jaren met JanPeter Hoekstra (Krezip & The Sheer) om, maar tot vorig jaar bleef het vooral bij lullen over muziek. Tot ze eindelijk met elkaar in de studio eindigden en erachter kwamen dat ze ondanks de verschillende muzikale achtergronden een enorme muzikale klik hadden en een kick kregen van het met elkaar spelen. De basis was gelegd, JanPeter zou het nieuwe album gaan produceren van Speelman en Speelman.
En zo geschiedde het. De plannen waren groot: een half jaar lang schaven en schrijven, precies op zoek naar dat ene arrangement en die perfecte tekst.

Na alle voorbereidingen was het eindelijk zover. Daan en Joost eindigden in december met Joost van Haaren (Krezip) op bas, JanPeter Hoekstra op gitaar, Bram van den Berg op drums (Krezip), Jeroen van den Blom op toetsen en Emil Szarkowicz (strijkers) in studio Audioworkx in Hoogeloon.

Daan: "Binnen een week stond de basis erop. Hoe trots we daar ook op zijn, van ons had het nog wel een paar weekjes mogen duren. Want naast een hoop serieus en gedreven werk was er ook een hoop gezelligheid en wij vinden dat je dat terughoort, het album leeft en beweegt. Hoe bizar is het als je met z’n tweeën besluit een album op te nemen en een jaar later een super mooie album hebt die je met trots aan heel Nederland wil laten horen!"

Tourdata 2010:
22-04-10 CD Presentatie: Patronaat, Haarlem
07-05-10 Nieuwe Pul, Uden
16-05-10 Victory, Alkmaar
21-05-10 013, Tilburg
29-05-10 Paradiso, Amsterdam
04-06-10 P3, Purmerend
06-06-10 Prinsentuin, Leeuwarden
11-06-10 Atak, Enschede
07-08-10 Kersouwe, Heeswijk-Dinther
04-12-10 Metropool, Hengelo
11-12-10 Manifesto, Hoorn

http://www.speelmanenspeelman.nl/