Vlaams cabaretier en kijkcijferkanon BERT GABRIËLS in DWDD

11-02-2010 @ 11:16

Vlaams cabaretier en kijkcijferkanon BERT GABRIËLS is op vrijdag 12 februari te gast bij het Tv-programma De Wereld Draait Door!
In Vlaanderen is Bert Gabriels bekend van het populaire tv-programma “Zonde van de Zendtijd”, waarin hij een duo vormt met Henk Rijckaert.

Bert Gabriëls haalde met zijn programma "Zonde van de zendtijd" maandagavond 1 februari een kijkcijferrecord bij de Vlaamse TV gebroken. Het humoristische programma met Henk Rijckaert en Bert Gabriëls lokte 588.059 kijkers en is daarmee het best bekeken programma van dit decennium. Enkel "Alles kan beter", met Mark Uytterhoeven, haalde eind jaren 90 op Canvas nog hogere kijkcijfers.
Het eerste seizoen van "Zonde van de zendtijd" op Canvas in 2009 scoorde minder goed (gemiddeld zo'n 300.000 kijkers), maar enkele sketches begonnen daarna aan een tweede leven op YouTube.

De presentatoren ondervinden inmiddels ook al de negatieve gevolgen van het succes. "Grappen uithalen met politici zal steeds moeilijker worden. Ik vrees dat ze ons stilaan kennen", lieten Rijckaert en Gabriëls al verstaan.
http://www.youtube.com/watch?v=o2bb6c6-1Lk

Onlangs verscheen de DVD BERT GABRIËLS - GESTORVEN ONZIN
De DVD is niet alleen de Comedy Show met de meeste grappen per minuut ooit; het is ook de laatste getuigenis van het bizarre begin van Bert Gabriëls’ comedy carrière. In 2004 speelde Bert in Amsterdam een cabaretact die hij eerst geschreven had voor een theatervoorstelling. Met die act werd hij geselecteerd voor het Kleinkunstfestival te Amsterdam en won hij de 123 Comedy Award in België. Vier jaar lang zwierf hij langs de café’s en theaterzalen in Vlaanderen en Nederland. Het resultaat van die zwerftocht is de show ‘Gestorven Onzin’.

DVD: Theatershow “Gestorven Onzin”
Bestelnummer: TTP 9327,
(heartselling)

http://www.bertgabriels.be/