SINGLE RELEASE FEDDE LE GRAND ft MR. V.

22-02-2010 @ 17:15

Fedde le Grand heeft zijn nieuwste dansvloerkraker ‘Back & Forth’ featuring Mr. V. de afgelopen maanden op de continenten losgelaten. De gewilde tune is nu officieel binnen handbereik van alle liefhebbers: vanaf 22 februari is het nummer wereldwijd verkrijgbaar via de bekende download sites.

De heftige energie, krachtige baseline en de minimal invloeden maken het nummer tot een typische Fedde le Grand tune. Geschikt voor weidse festivalweides én stomende underground keldertjes. Dit is Fedde op zijn best.

Fedde le Grand en de legendarische MC Mr. V. uit New York City ontmoetten elkaar in Miami, tijdens de Winter Music Conference in 2008. Daar begonnen ze een beetje te jammen en al snel bleek het strakke staccato van de track die Fedde in zijn hoofd had de perfecte achtergrond voor Mr. V's vloeiende teksten. Muziek en lyrics werden in de maanden daarna over en weer gemaild en gefinetuned door de twee artiesten. Back & Forth. Drie mixen van de track zijn toegevoegd aan de 'Official Releases' op het YouTube kanaal van Fedde le Grand, check: www.youtube.com/feddelegrand . De video bekijk je hier

Tracklisting
Op de single staan vier verschillende versies, waarvan de Back & Forth Full Vocal Mix (5:39 min.) en de Album Extended Mix (5:47 min.) ruim baan bieden aan de talenten van Mr. V. (De wat kortere Album Mix verscheen in oktober 2009 reeds op de cd 'Output' van Fedde le Grand; dit artiestenalbum is inmiddels in meer dan 60 landen uitgebracht). De uitgeklede twisted reverb Dub Mix (5:37 min.) daarentegen laat buiten het terugkerende, gebiedende 'Back & Forth' geen groovy vocalen horen. De Acapella tot slot (3:19 min.) is geknipt voor iedere dj die zelf creatief aan de slag wil om zijn eigen twist aan deze nieuwe Le Grand te geven. Het aanvullende Back & Forth remixenpakket verschijnt eind april.

Meer informatie
www.feddelegrand.com
www.youtube.com/feddelegrand
www.facebook.com/feddelegrand
www.twitter.com/djfeddelegrand
www.myspace.com/djfeddelegrand
www.feddelegrand.hyves.nl
www.flamingorecordings.com