JACKSON BROWNE EN DAVID LINDLEY IN AMSTERDAM

09-03-2010 @ 16:21

Woensdag 9 juni geven de Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne en gitarist David Lindley een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Aanleiding voor de tournee is de release van een nieuwe live dubbel cd “Love is Strange”. Dit album dat in mei verschijnt, is in Spanje opgenomen tijdens de laatste tournee van Browne en Lindley in 2006. Tijdens deze tournee deden zij eveneens Amsterdam aan. De concerten van de nieuwe tournee, die op 3 juni in Bristol start, bestaan uit twee delen. Voor de pauze treden Browne en Lindley samen op. Na de pauze worden zij aangevuld met de band waar Browne al bijna 20 jaar mee speelt: Kevin McCormick (bas), Mark Goldenberg (gitaar), Mauricio Lewak (drums) en Jeff Young (keyboards, achtergrondzang).

Jackson Browne wordt al bijna vier decennia wordt beschouwd als een van de belangrijkste songwriters. Na zijn debuutalbum “Jackson Browne” met daarop de bescheiden hit “Doctor My Eyes” in 1971, werkt Browne op de opvolger “For Everyman” voor het eerst samen met gitarist David Lindley. In de jaren erna zal Lindley een belangrijk onderdeel worden van het geluid van Browne. Samen werken ze ondermeer aan de klassieke albums “Late For The Sky”, “The Pretender” en “Running On Empty”. Browne is in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 20007 in de Songwriter’s Hall of Fame.

JACKSON BROWNE EN DAVID LINDLEY
Woensdag 9 juni 2010
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree:  € 48, € 51,  € 54 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.