MELANIE FIONA BEVESTIGD ALS SUPPORT ACT VOOR ALICIA KEYS

12-03-2010 @ 08:28

Rijzende R&B ster Melanie Fiona zal als support act optreden bij het concert van Alicia Keys op zaterdag 8 mei in het Gelredome in Arnhem. Fiona zal Alicia Keys gedurende haar hele Europese tour begeleiden. Alicia Keys doet Europa aan in verband met de release van haar nieuwe album The Element of Freedom. De kaartverkoop voor het concert is inmiddels gestart.

De Canadese singer-songwriter Melanie Fiona brak vorig jaar door met haar debuutalbum The Bridge, en haar eerste singles ‘Give It To Me Right’ en ‘It Kills Me’. Maar 2010 lijkt Fiona’s jaar te worden; ze werd al genomineerd bij de Grammy Awards 2010 voor ‘It Kills Me’, en werd uitgeroepen tot Outstanding New Artist bij de NAACP Image Awards dit jaar. Haar optredens bij de concerten van Alicia Keys zullen zeker aan dit succes bijdragen.

De Amerikaanse Alicia Keys is een waar multi-talent. Naast zangeres, songwriter, en pianiste is ze actrice, mede-eigenaar van een productiemaatschappij en ambassadeur van een aantal goede doelen.

Van haar debuutalbum Songs in a Minor verkocht Keys meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd. Voor dit album kreeg ze maar liefst vijf Grammy Awards. Maar ook haar volgende albums brachten een regen aan prijzen en hits op, waaronder ‘You Dont Know My Name’, ‘If I Ain’t Got You’, ‘Unbreakable’ en ‘No One’.

Haar nieuwe album The Element of Freedom is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar. De eerste single van het album ‘Doesn’t Mean Anything’ stond geruime tijd in de hitlijsten en ook de hit ‘Empire State of Mind’ met rapper Jay-Z is een grote hit. Alicia Keys trad in 2008 nog twee keer op in Ahoy Rotterdam
 
ALICIA KEYS - THE FREEDOM TOUR
+ support act Melanie Fiona
Zaterdag 8 mei 2010
Gelredome in Arnhem