Deense Lars and the hands of light debuteren bij Excelsior

23-03-2010 @ 09:47

Debuutalbum 'The Looking Glass' uit op 29 maart, clubtour een maand later

Ontmoet Lars and the Hands of Light uit Kopenhagen. De Deense band komt op 29 maart met hun debuutalbum, 'The Looking Glass', uit op Excelsior Recordings. Voor een eerste album klinkt het ongelofelijk volwassen, coherent en kortweg goed. Het feit dat de leden, met name frontman Lars Vognstrup, niet onervaren zijn in het maken van muziek, kan hier mogelijk de reden van zijn.
The Looking Glass bevat intelligente popliedjes, een album waar je van begin tot eind op kan dansen. Er zijn invloeden van de pop, soul en girlbands uit de jaren ‘60 terug te horen, maar ook 70’s rock, synthpop uit de jaren 80 en hip-hop uit het gouden tijdperk vliegen voorbij. Sommige liedjes zijn intens en intiem, andere up-tempo, vieringen van het leven. Alle liedjes komen van Lars zijn hand en maken het album tijdloos en makkelijk toegankelijk, maar ook zeer verslavend. Voor zowel de popliefhebbers als de muzieknerd is The Looking Glass een interessant album; de melodieën gaan recht door de ziel, hersenen en voeten.

Wanneer je 'Me Me Me' en 'Hey Love, Hey Love!' – die hun waarde op de Deense radio al hebben bewezen – worden opgezet, is het moeilijk te geloven dat Lars Vognstrup ruim 10 jaar lang de frontman van de succesvolle Deense metalband Rauncky was. Lars begon zijn muzikale carrière echter als rapper samen met jeugdvriend Kim LAS, waarmee hij de electropopband Money Your Love begon. Hiermee scoorde hij een grote hit met het nummer 'For Kristoffer'. Vervolgens tourde Lars de wereld over met labelgenootjes Junior Senior terwijl hij ondertussen samen met Kristian Gotfredsen de band Wolfkin oprichtte. Hun album, Brand New Pants, kon op een hoop waardering rekenen in Scandinavië, Amerika, Duitsland, IJsland, Finland, Zwitserland en Oostenrijk. Terwijl Lars op tour was met Junior Senior, ontmoette hij in Los Angeles de band IMA Robot en kreeg hij een aanbod om bij die band te gaan. Tijdens zijn verblijf in LA begon Lars tevens aan een DJ-carrière én werd gevraagd om Ryan Gosling’s band Dead Man’s Bones te versterken.

Het leven in Los Angeles en het spelen in zoveel verschillende bands inspireerde Lars tot het schrijven van een hoop nieuwe liedjes. Het werd hem duidelijk dat hij zijn energie wou gaan steken in het spelen van zijn eigen muziek. Lars pakte zijn spullen en ging terug naar Denemarken om een nieuwe band op te richten en zijn eerste eigen album af te maken, The Looking Glass. Op het album stapt Lars uit de schaduw en groeit uit tot een echte frontman en een songwriter van internationaal formaat.

Stap in de wereld van The Looking Glass en je wilt nooit meer wat anders. Het album van Lars and The Hands of Light verschijnt 29 maart op Excelsior Recordings. Een maand later zullen de Denen Nederland aandoen voor een clubtour.

myspace.com/larsandthehandsoflight

28/04/10 Utrecht - Ekko
29/04/10 Amsterdam - Paradiso
30/04/10 Delft - Koninginnedag
02/05/10 Ottersum - Roepaen
03/05/10 Venlo - Perron 55