“The Voice of Tiësto” brengt haar derde solo album uit

24-03-2010 @ 20:53

De Amerikaanse singer/songwriter JES brengt in 2010 alweer haar derde artiestenalbum uit: High Glow. Na haar debuut Disconnect uit 2006 en tweede album Into The Dawn uit 2008 laat JES op High Glow wederom horen dat ze over een onmiskenbaar talent beschikt als het op tekstschrijven en zang aankomt. Vijftien sfeervolle en kwalitatieve tracks markeren dit derde artiestenalbum waarop JES de luisteraar meeneemt op een reis door, zoals JES het zelf verkondigt, het “rocktronica” genre. High Glow is op 23 maart 2010 uitgebracht door Black Hole Recordings in samenwerking met de Amerikaanse maatschappij Ultra Records.

De naam JES (Jes Brieden) zal bij de gemiddelde muziek aficionado wellicht niet meteen een belletje doen rinkelen, maar deze uit New York afkomstige singer/songwriter is de stem achter vele internationale hit releases. JES werkte o.a. aan producties voor onze vaderlandse boegbeelden Tiësto, Armin van Buuren en Airscape (Johan Gielen), voor de Amerikaanse muziekvisionair BT - ze verzorgde de vocale sessies op twee tracks van BT’s recente album These Hopeful Machines - , voor Gabriel & Dresden en vele andere grootheden. De grootste successen in Nederland haalde JES met de Top 40 single As The Rush Comes van Motorcycle en Tiësto’s hitsingle Everything, waarvoor ze zowel de tekst schreef als de vocalen verzorgde.

Met haar intens sensuele stem, door fans na haar talrijke optredens tijdens Tiësto’s Elements Of Life tour gedoopt tot “The Voice of Tiësto”, heeft JES aan de top gestaan van vele invloedrijke hitlijsten. JES haalde in het verleden reeds twee keer de prestigieuze Amerikaanse Billboard Decade End Charts, inclusief een Dance Airplay Song Of The Decade honorering voor As The Rush Comes. Optredens over de hele wereld in de grootste clubs en op de beste evenementen, en zelfs TV optredens tijdens o.a. de Britse #1 muziekshow “Top Of The Pops” (samen met Maroon 5 en Beyonce) waren het directe resultaat van haar immer rijzende sterrendom. Van haar prominente rol op Tiësto’s miljoenenverkopende In Search Of Sunrise CD reeks, tot thema song Be It All die ze schreef in opdracht van Coca Cola, tot de optredens die ze verzorgde tijdens de Olympische Spelen in Beijing: JES blijft haarzelf door de jaren heen meer en meer ontwikkelen tot een volwassen en ervaren soloartieste.

Met High Glow levert JES een hoogstaand en uitgebalanceerd album af dat het midden houdt tussen dance, pop, rock en zelfs klassiek. Een album dat voorgoed het credo “one hit wonder” van haar afschudde, een stempel wat meer een regel dan uitzondering is in de dance industrie. Op het album werkt JES samen met o.a. haar leermeester Tiësto op titelsong High Glow en waagt ze het zelfs om op succesvolle wijze de 80’s iconen The Cure te coveren, wat de instant single Lovesong oplevert. Het gebruik van akoestische instrumenten, scheurende gitaren en zware drumpartijen wordt niet geschuwd; zelfs een combinatie van R&B beats met emo-rock passeert de revue op de track Where You Are. High Glow is een album geworden dat een enorme diversiteit in stijlen predikt, maar waar op geen enkel moment JES’ diepgewortelde trance achtergrond verloochent.

Tracklist:
01. Awaken
02. Closer
03. Such A Long Time
04. Fame
05. Half Way Gone
06. Lovesong
07. Do You Love Me
08. High Glow
09. It's Too Late
10. Where You Are
11. Same Mistake
12. Medicine
13. See Through
14. Unleash The Beat
15. All Night

JES - High Glow ligt in de welbekende muziekwinkels en is uiteraard online verkrijgbaar bij de grote e-tailers. Ook via deze website 

www.blackholerecortdings.com
www.planetjes.com