VOICE MALE IN VOORPROGRAMMA VAN BIG BLACK & BEAUTIFUL OP 23 APRIL

30-03-2010 @ 11:16

Zes A cappella helden uit Vlaanderen in het voorprogramma van Big Black and Beautiful in de Heineken Music Hal op 23 april: Voice Male
Ze hebben inmiddels meer dan 1000 optredens gehad, 6 CD's gemaakt en hebben #1 gestaan in Turkije. Ook hebben ze het voorprogramma van Mariah Carey gedaan, Ketnet Cool, Nekka Nacht, TMF-awards, De grote prijs Bart Peeters en nog veel meer.....

Voice Male is in 1989 ontstaan vanuit het Antwerps Kathedraal koor, waar 4 van de 6 huidige zangers in hebben gezongen. Op één van de concertreizen hebben ze overnacht in een jeugdherberg in het Zwarte woud, en zij sliepen in Kamer 11. Later hebben de 4 vrienden een zanggroepje gevormd, maar meestal traden ze op louter voor de gezelligheid. Ze noemden hun groep …….. juist: Kamer 11.

in 1996 hebben ze hun eerste Theatershow opgezet. Een jaar later werd een   contract getekend bij Sony Music, vlak nadat ook Jo bij de groep is gekomen. Vlak daarna kwam hun deelname aan de preselecties voor Eurosong '99, gevolgd door de deelname als huisorkest aan het programma "De Grote Prijs Bart Peeters". Na wat muzikale omzwervingen via genres zoals Barber Shop music en Negro Spirituals vonden ze hun eigen specialiteit: eigentijdse en eigenzinnige bewerkingen van bekende hits uit de jaren '80 en '90. Sinds hun theaterdebuut "Gerecycleerd" in 1996, "Orlando Greetings" in 1997 en "Colors" in 2001-2002 is nu "Approved" staan ze nu permanent op de bühne in de Belgische, Nederlandse en Duitse theaters.

Voice Male maakt er in Gazet van Antwerpen geen geheim van ontgoocheld te zijn dat ze niet werden geselecteerd voor Eurosong. De Vlaamse a cappella groep werd echter door het duo Bas en Joël, twee Nederlandse Idool-producten, gevraagd hen te begeleiden tijdens hun nummer Celeste. De inbreng van Voice Male wordt hier groter dan enkel de backing vocals. Celeste eindigt immers met een a cappella versie van het refrein, en daar is de acappella-vakmanschap van de groep blijkbaar zeer welkom.
Vorig jaar oogste Voice Male veel succes met hun album en show "Voice Male At The Movies" en afgelopen maand waren de heren nog te gast in het nieuwe TV programma van Paul de Leeuw "X De Leeuw".

Voice Male is:  Jo Annemans, Jan Bervoets, J.P. Bodson, Jan Coesemans, Harald Van Beeck en Jan Vannot .

www.acappella.nl