Cor Bakker: oude muzikale liefde roest niet!

06-04-2010 @ 12:45

Op 7 april presenteert Cor Bakker zijn nieuw album 'Elettra' tijdens de pers-presentatie van The Hague Jazz. Cor Bakker zal dan ook op 11 juni te zien zijn op het festival in Den Haag.
Cor Bakker keert met zijn nieuwe album terug naar zijn oude liefde en brengt voor het eerst in zijn carrière een album uit met alleen maar eigen nieuw geschreven werk. De cd kreeg de titel ‘Elettra’, naar de vonk die ontstaat als je twee stenen tegen elkaar aan slaat. In 1984 studeerde Cor Bakker cum laude af aan het Amsterdamse Sweelinck conservatorium in de richting piano/improviserend musicus en nu, 25 jaar later, keert hij terug naar zijn oude liefde: de jazz muziek!
"Ik nam een aantal topmusici, waaronder Jesse van Ruller naar een idyllische plek in Italië waar ik een studio huurde.  De zon scheen er volop, er was een zwembad, heerlijke wijn en er werd verrukkelijk Italiaans gekookt. Juist die perfecte omstandigheden zorgden voor optimale inspiratie en dàt hoor je terug op deze jazz cd." Cor Bakker
Elettra’ is een verfrissende instrumentale cd geworden, waarbij verschillende sferen elkaar in rap tempo afwisselen. “We hebben zo min mogelijk compromissen gesloten en dat werkte heerlijk bevrijdend en inspirerend!”: aldus Cor.

Cor’s carrière kenmerkt zich door diversiteit, er zijn weinig muzikanten zo veelzijdig als Cor Bakker
Cor Bakker - piano
Jesse van Ruller - gitaar,
Clemens van der Feen – bas,
Hans van Oosterhout - drums
(challenge)