NA 17 JAAR NIEUW ALBUM ROCK N ROLL-LEGENDE STEVE MILLER

11-04-2010 @ 16:22

"BINGO!" van Steve Miller verschijnt op 11 juni en is het eerste nieuwe studioalbum in 17 jaar!

Roadrunner/Loud & Proud Records gaat samenwerken met de Amerikaanse rock ‘n' roll pioniers The Steve Miller Band en Miller's nieuwe imprintlabel Space Cowboy Records. "BINGO!" is het eerste nieuwe album in 17 jaar tijd en is opgenomen in de studio op George Lucas' befaamde Skywalker Ranch. Het album gaat terug naar de roots van Miller en is een klankbord van Miller's vroege jaren in de muziekscene van Chicaco en bevat zorgvuldig geschreven nummers die in de herkenbare Steve Miller Band stijl zijn opgenomen.

"Met de doorgaande evolutie van de muziekindustrie en de spannende nieuwe kansen die hierdoor ontstaan vond ik dit het moment om zelf een imprint te beginnen waar ik zelf de creatieve controle heb over de toekomst van mijn muziek. Het is voor mij de juiste tijd om een innovatieve samenwerking aan te gaan met Roadrunner / Loud & Proud" aldus Miller over deze onderneming.

Vroege reacties van fans en uit de industrie vergelijken het album met Miller's meesterwerk, SAILOR uit 1968. "BINGO!" is het eerste deel van twee albums die tegelijk zijn opgenomen en die samen een geheel gaan vormen. Het tweede deel zal in 2011 verschijnen.

"Na jaren van discussies en het delen van vele ideeën is nu de tijd rijp voor Loud & Proud en Steve Miller om de handen in een te slaan," aldus Loud & Proud directeur Tom Lipsky. "We zijn trots op het feit dat wij Steve's wereldwijde labelpartner zijn en betrokken zijn bij dit grootse project."

The Steve Miller Band is een van de best verkopende artiesten ter wereld, met meer dan 50 miljoen verkochte albums. Steve Miller Band's Greatest Hits 74-78 verzameling ontving de prestigieuze ‘Diamond Award' certificatie met meer dan 13 miljoen verkochte exemplaren.

Roadrunner Records President Jonas Nachsin voegt toe: "Loud & Proud heeft recentelijk veel momentum weten te generen en bevat nu een indrukwekkende rij artiesten, die nu is uitgebreid met the Steve Miller Band. Voor Roadrunner is het geweldig om samen te kunnen werken met een legende als Steve."

"BINGO!" is geproduceerd door Andy Johns (Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Van Halen), en bevat artwork ontworpen door de legendarische Storm Thorgerson. Het album bevat de laatste opnames van Miller's trouwe bandlid Norton Buffalo, die in 2009 overleed.

 


 

http://www.stevemillerband.com/