De stem achter... nu met solo album: Susana "Closer"

11-05-2010 @ 12:26

De stem achter megahits als ‘Shivers’ van Armin van Buuren, ‘Dark Side of The Moon’ van Ernesto vs. Bastian en Rex Mundi’s ‘Nothing At All’, laat van zich horen. Op ‘Closer’ introduceert de Nederlandse zangeres Susana je met haar  veelzijdige stem, die de krachten bundelt met enkele van de beste producers uit de dance scene.

Vocalen kunnen een track verrijken, sterker maken, een emotionele laag geven en dát vertalen wat instrumentale geluiden niet uit kunnen drukken. In de afgelopen 7 jaar van haar carrière heeft Susana vele producties tot een succes weten te maken. Alhoewel EDM tot nu toe voornamelijk toebehoorde tot de DJ’s en producers, winnen de vocalisten nu aan terrein en ontstaat er een groter draagvlak. Susana:”Het grootste verschil met het begin van mijn carrière is dat ik me nu veel meer bewust ben van wie ik ben als artiest. Ik heb echt mijn plekje in de dance scene gevonden en heb een duidelijk idee waar mijn voorkeuren daarin liggen. Vandaar dat, toen het idee voor een Susana album ontstond, ik meteen wist dat ik me meer bezig wilde houden met het creatieve proces.

Armada Music heeft deze trend gevolgd en presenteert met ‘Closer’ nu een nieuw concept. Susana’s artiestenalbum heeft het format van een compilatie, waarvan iedere track een samenwerking met andere producers uit de dance scene is. Dash Berlin, Omnia & the Blizzard, Mike Shiver, Josh Gabriel, Julian Vincent, Tenishia en Stoneface & Terminal zijn enkele van de namen waar Susana mee heeft samengewerkt. Een diversiteit aan stijlen is het resultaat. De eerste single van het album, ‘Closer’, in samenwerking met The Blizzard en Omnia, is begin mei met bijbehorende videoclip uitgebracht.

Het ‘Closer’ album is een vocaal gedreven reis langs diepe progressive, knallende trance en weelderige down-tempo break-beats. Susana:”Mijn ervaring is dat jezelf in een nummer verliezen je dichter bij jezelf kan brengen. Het ontluikt bepaalde onderliggende emoties en, zo zie ik het tenminste, bevrijdt je van de dagelijkse zorgen. Ik hoop dat mijn album voor de luisteraars hetzelfde kan doen.

Track list:
01 Closer (feat. Omnia & The Blizzard)
02 Give Me Faith (feat. Mike Shiver)
03 Nothing At All (feat. Rex Mundi)
04 Frozen (feat. Josh Gabriel)
05 Sleepless Ocean (feat. Dark Matters)
06 Wired (feat. Dash Berlin)
07 The Other Side (feat. Tenishia)
08 Sunrise (feat. Stoneface & Terminal)
09 Unwind Me (feat. Dark Matters)
10 Never Mine (feat. Jorn van Deynhoven)
11 If I Could (feat. Bart Claessen)
12 Running On Your Love (feat. A Force)
13 Fall In Deep (feat. Julian Vincent)
14 Connection (feat. Espen Gulbrandsen)
15 If You Should Go (feat. Armin van Buuren)

http://susana.armadamusic.nl/

Susana "Closer"
release: 14 mei
label: armada music

http://www.megamediamagazine.nl//artist/show/cid/458813