B.O.B ALBUM KOMT OP #1 BINNEN IN DE US

11-05-2010 @ 16:20

Op 28 mei verschijnt in Nederland het debuutalbum van B.o.B genaamd B.o.B presents... The Adventures of Bobby Ray. Met Nothin´ On You, de eerste single van dit album, scoort B.o.B samen met Bruno Mars een enorme hit. Nothin´ On You staat negen weken aaneengesloten in de top 10 van de Nederlandse airplaycharts en steeg deze week naar de #3 positie wat de hoogste notering tot nu toe is voor deze single. Verder is Nothin´ On You sinds release nagenoeg niet uit de iTunes top 10 geweest. In de US stond de single op #1 in de U.S. Bilboard Hot 100. 

Tweede single van het album is 'Airplanes' feat. Hayley Williams van Paramore. In de US is Airplanes bij release direct op #2 binnengekomen in de iTunes chart achter Nothin´ On You op de #1 positie. In Nederland gaat deze single begin juni in promotie naar radio en TV.  Beluister hier Airplanes .

In de US is B.o.B´s debuutalbum B.o.B presents... The Adventures of Bobby Ray binnengekomen op #1. Het album laat diverse kanten zien van de uit Atlanta afkomstige artiest. Op het album staan samenwerkingen met o.a. T.I., Lupe Fiasco, Janelle Monáe, Eminem en River Cuomo (frontman van de band Weezer). B.o.B is een muzikant en producer met een eigen geluid dat duidelijk terug te horen is op dit album dat geproduceerd is door B.o.B zelf samen met T.I.

Op z’n 13e begon B.o.B met rappen en in High School scoorde hij al een muziekcontract bij Atlantic Records. Van daaruit gaat het verder: "I'm really focused on painting a picture of myself as a musician and an artist and not just a rapper," zegt B.o.B, "I feel like I'm not just making rap music; I feel like I'm changing music, period." B.o.B is onderdeel van een movement in Hip Hop – zo is hij ook niet alleen rapper maar ook multi-instrumentalist, of muzikant, net hoe je het noemen wilt. Hij speelt onder andere gitaar, piano, trompet en hoorn. "You don't just have to be a rapper, you don't just have to be a trapper; you can be anything you want to be and whatever you do, just love it and it will show."

Bekijk hier een introductie van B.o.B bij Carson Daly om een beeld te krijgen van zijn veelzijdigheid.
 
Album: B.o.B presents… The Adventures of Bobby Ray
Releasedatum: 28 mei 2010
 
http://www.bobatl.com