PETER GABRIEL IN GELREDOME XS

08-06-2010 @ 11:46

Vrijdag 17 september geeft Peter Gabriel met een symfonieorkest een concert in GelreDome XS in Arnhem. Het concert maakt deel uit van zijn New Blood tournee naar aanleiding van zijn recente ‘Scratch My Back’ album.  

Scratch My Back’ is het achtste studio album van Gabriel en bevat uitsluitend covers. Deze nummers worden door Gabriel op een geheel eigen wijze geïnterpreteerd en voorzien van een modern-klassiek arrangement, zonder gitaar en drums. Op het album staan niet alleen nummers van bekende grote namen als David Bowie, Paul Simon en Lou Reed, ook herinterpreteert Gabriel songs van jonge acts als Bon Iver, Arcade Fire en Elbow.

In maart gaf Peter Gabriel met een 52 koppig orkest drie concerten in Londen, Parijs en Berlijn die zowel door pers als publiek zeer goed werden ontvangen. Door dit overdonderende succes besloot Gabriel een korte Europese tournee te doen. Tijdens het concert in Arnhem worden niet alleen nummers van dit album gespeeld, ook Gabriels eigen grote hits zullen in een vergelijkbaar bijzonder arrangement uitgevoerd worden.

PETER GABRIEL - NEW BLOOD
Vrijdag 17 september 2010
GelreDome XS - Arnhem
Entree: € 57, € 59, € 61, € 65 (excl. servicekosten)
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar
Aanvang: 20.00 uur

http://www.petergabriel.com/