Blue Flamingo op North Sea Jazz

21-06-2010 @ 19:43

Gelimiteerde vinyl editie van Congo Jazz met extra mix

Ziya Ertekin alias DJ Blue Flamingo kwam kort geleden met zijn tweede album op Excelsior Recordings. Ook dit keer kwam de verzamelaar van 78-toerenplaten met bijzondere vondsten. Het album 'Congo Jazz' is een handreiking naar diegenen voor wie het 78-toerentijdperk nog onontgonnen gebied is, zonder dat de doorgewinterde muziekgravers onder ons zich te kort gedaan hoeven te voelen.

Deze week komt Blue Flamingo met de vinyl release van 'Congo Jazz'. Naast de drie mixen van de CD-versie, heeft Ziya Ertekin een extra mix toegevoegd. Ertekin over deze selectie: "Zo'n anderhalf jaar geleden kwam ik in het bezit van een hele partij 78-toerenplaten van het Senafone label. Deze albums werden voor de Compagnie Francaise del Afrique Occidentale (CFAO), een Franse rederij en handelsmaatschappij, geperst in Engeland voor de Afrikaanse markt. Senafone maakte voornamelijk opnames in Lagos, Nigeria, maar bracht ook Ghanese muziek uit. De tijdspanne waarbinnen Senafone opereerde viel samen met wat men is gaan betitelen als "de gouden periode van de Nigeriaanse hilife"

Op de bonus "mix" voor de LP versie van 'Congo Jazz' is een dwarsdoorsnede te horen van wat Senafone te bieden had: hilife, calypso, swing en gitaar bands." De LP-versie van 'Congo Jazz' verschijnt op dubbel 180 grams vinyl, in een hoes van Kraftkarton met de hand genummerd in een beperkte oplage van 300 stuks. Uiteraard is ook boekje bijgesloten met achtergrondinformatie over de tracks.
Blue Flamingo is inmiddels bevestigd voor een optreden op North Sea Jazz in Rotterdam. Op zondag 11 juli staat hij in de Tigris zaal van 16:00 tot 18:45 uur.

Blue Flamingo: www.ziya.nl

Video: http://www.youtube.com/