Nog een solo debuut: ED KOWALCZYK "Alive"

28-06-2010 @ 21:01

Op maandag 28 juni is het solo debuut van de charismatische zanger Ed Kowalczyk verschenen onder de titel Alive. Kowalczyk is bekend als frontman, zanger en songwriter van de zeer succesvolle Amerikaanse rockband Live. Met vele hits op zijn naam (o.a. I Alone, Lightning Crashes, Run To The Water en the Dolphin’s Cry) wist hij met deze band in Nederland tienduizenden fans op de been te brengen en verkocht hij wereldwijd meer dan 22 miljoen albums. Sinds eind vorig jaar treedt Kowalczyk ook succesvol op als soloartiest met band.
Zijn debuutalbum, Alive, bevat 11 tracks waarbij de sound bepaald wordt door het karakteristieke stemgeluid van Kowalczyk. Van stevige rocksongs tot gevoelige ballads. De eerste single, Grace, was op 12mei voor het eerst op radio te horen. De productie van Alive was in handen van CJ Eiriksson, die in het verleden al produceerde met o.a. U2 en Matchbox 20
De komende maand zal Kowalczyk in Nederland op bezoek zijn voor diverse optredens tijdens het festivalseizoen. Eerder werd al bekend gemaakt dat hij op 1 september in Paradiso zal optreden. Woensdag 12 mei was Kowalczyk met zijn nieuwe band te gast bij Giel Beelen (3FM) en inmiddels is er ook een belangrijke televisie bevestigd. Alive verschijnt in twee versies, de standaard CD en een luxere versie in digipack met daarbij een DVD waarop footage komt te staan van recente optredens, making of, interview etc.
Zaterdag 26 juni opname 3FM’s That’s Live, uitzending 10 juli

Bestelnr CD: VVNL21502
genre: rock
label: V2 Benelux
release: 28/06/2010
v2/munich