The Temper Trap wint Australische award

30-06-2010 @ 19:01

In Australië zijn de APRA Awards uitgereikt aan de beste en/of populairste artiesten van het jaar. The Temper Trap leverde met 'Sweet Disposition' de beste song van het jaar.

De Australische band heeft een waanzinnig jaar achter de rug. Zo hebben ze met deze zelfde single 'Sweet Disposition' inmiddels de wereld veroverd. Dit nummer was tevens te horen in de succesvolle film (500) Days of Summer, mede hierdoor is de band verkozen als 'MTV's Discover priority artist' en werden ze gevraagd om te komen spelen in de grootste talkshows in Amerika.

BBC en NME riepen ze uit tot een van de beste bands van 2009. Het viertal werd in 2008 opgemerkt op een showcase event (MUSEXPO), waarna ze de studio in mochten met producer Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele, Bjork, Massive Attack, Goldfrapp, Kasabian), voor het opnemen van hun debuut album “Conditions”. Op “Conditions” zijn invloeden te horen van Radiohead, Coldplay, TV On The Radio, Arcade Fire en zelfs het vroegere U2. Hun sferische, hypnotiserende geluid klinkt even groots als de genoemde bands door dikke gitaarrifs, pulserende ritmes en mooie, intense zangstem van zanger Dougy, maar dan met een verslavende en catchy laag emotie erover heen.

http://www.myspace.com/thetempertrap