Metropolis Festival trekt ruim 35.000 bezoekers

05-07-2010 @ 09:15

Gratis popfestival in Rotterdam verloopt vlekkeloos

Het gratis toegankelijke Metropolis festival trekt, in een zonovergoten Zuiderpark, meer dan 35.000 bezoekers.

Vanzelfsprekend ging er dit weekend veel aandacht uit naar de start van de Tour de France in Rotterdam, maar traditioneel op de eerste zondag van juli staat ook het Metropolis festival geprogrammeerd. Op deze 22e editie bijt de Rotterdamse Pam Feather de spits af op het Thinkers stage. Naast de twee hoofdpodia (Thinkers en Workers) is er dit jaar de Garden Stage, een tent waar intieme optredens van onder andere Chief en The Strange Boys goed tot hun recht komen.

In de openlucht is het met prachtig weer prima vertoeven bij het orkest van Poly-Rythmo De Cotonou, zelfs een verdwaalde wielrenner met verbrande kuiten danst naar hartelust mee op de zomerse klanken. Tim Knol, talent van eigen bodem weet een gevoelige snaar te raken. Ondertussen brengt Jack Parow zowel backstage bij de VPRO 3VOOR12 sessies, als op het hoofdpodium, met vette beats iedereen in beweging. Een rij gesluierde vrouwen beweegt zich tussen de punkers op de Arabische klanken van Omar Souleyman sierlijk voort.

Het Metropolis festival staat voor: 'New Music First', The Mad Trist bewijst dat ze zeker op het 3FM Serious Talent podium thuis horen. Ook het Rotterdamse Hausmagger pakt het publiek in met rake teksten. Wanneer het Franse Babylon Circus het hoofdpodium betreedt springt het zittende publiek spontaan op door de swingende ska klanken die door de boxen komen.

Kortom het publiek heeft genoten van een divers programma vol nieuwe talenten die we zeker dit jaar nog op menig groot podium gaan tegenkomen.

Rotterdam is dit weekend dé Metropolis, op naar volgend jaar!

Metropolis 2010 werd mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, Pact op Zuid, Coca Cola en Heineken.