Röyksopp lanceert speciale korte film

12-08-2010 @ 19:36

Ter promotie van het op 13 september verschijnende nieuwe Röyksopp album ‘Senior’ heeft het Noorse duo een speciale korte film gemaakt, ‘Röyksopp’s Adventures in Barbieland’.
In de tien minuten durende film komen achtereenvolgens de nummers ‘…and The Forest Began To Sing’, ‘Coming Home’, ‘The Alcoholic’, ‘The Drug’, ‘Senior Living’ en ‘Forsaken Cowboy’ voorbij. Gloednieuwe tracks die afkomstig zijn van ‘Senior’.
Het logischerwijs getitelde ‘Senior’ is door het Noorse duo ten tijde van ‘Junior’ opgenomen en laat een Röyksopp in bijzonder goede vorm horen. De plaat is geschreven als een geheel van nummers die elk hun eigen doel in het totaalplaatje hebben.

Röyksopp: “Elk liedje is even belangrijk als zijn voorganger en opvolger. Wij vinden dat ze niet uit hun context mogen worden gerukt door ze los van elkaar te draaien. Het is inderdaad een moedige / domme beslissing om dat in de tijd van iPods en shufflestandjes nog te doen, maar dat is waarschijnlijk ook meteen de reden waarom we het juist gedaan hebben.

Bekijk ‘Röyksopp’s Adventures in Barbieland’ hier
(pias)