Anton Slotboom nieuwe hoofdredacteur LiveXS

16-08-2010 @ 12:22

Anton Slotboom wordt met ingang van 1 september 2010 hoofdredacteur van LiveXS Popmagazine. Hij volgt hiermee Wilbert Stuifbergen op, die begin juli na 15 jaar zijn aanstaande vertrek bij het muziekblad bekendmaakte. Slotboom (29) werkte eerder al bij LiveXS als redacteur en festivalcoordinator. Ook was de Rotterdammer als radiomaker betrokken bij LiveXS-radioprogramma NightLiveXS op Kink FM. In maart 2008 trad Slotboom als popjournalist in dienst bij Algemeen Dagblad. Het afgelopen jaar schreef hij ook voor muziekblad Off The Record.

Slotboom: "LiveXS bestaat dit jaar vijftien jaar en heeft zijn bestaansrecht in die tijd dubbel en dwars bewezen. Er is simpelweg geen ander muziekblad dat zo'n complete inkijk in het enorme muziekaanbod voorschotelt. Ik zie er naar uit om het blad en de website in de komende tijd nog sterker te maken.''

Anton zal namens ALLXS BV ook leiding gaan geven aan producties van verschillende festivalgidsen en specials waaronder als eerste een Crystal Ball Special, over het 15 jaar Feest van LiveXS en Kink FM op vrijdag 24 september in Melkweg Amsterdam. Begin juli maakte LiveXS al bekend dat de functie van uitgever per 1 september zal worden teruggenomen door LiveXS-eigenaar Klaas Leegwater.

"Omdat er steeds meer interesse is voor festivals en concerten is het hoofdredacteurschap een geweldige klus. De muziekwereld is altijd in beweging en LiveXS is er altijd als eerste bij om zulke ontwikkelingen in kaart te brengen, of het nu om nieuwe bandjes, concertzalen of festivals gaat. Dat willen we nog meer en, als aanvulling op het papieren maandblad, ook steeds sterker online gaan doen", meldt Slotboom.

De exact 15e verjaardag van LiveXS wordt op vrijdag 17 september in Podium Victorie in Alkmaar in besloten kring gevierd met (voormalig) medewerkers, nauw betrokkenen en lezers van het eerste uur. Een week later, op vrijdag 24 september, zal het grote lezersfeest Crystal Ball plaatsvinden in de Melkweg in Amsterdam.

http://www.livexs.nl/