Zweedse en Amerikaanse schrijvers schrijven hit voor 2e release van Abby

02-09-2010 @ 20:52

In navolging van de sexy en ondeugende debuuttrack ‘Boys’, die#20 in de single Top 100 wist te bereiken, komt zangeres Abby deze maand terug met de langverwachte opvolger. Het Nederlandse talent concentreert zich nu op de gevoelige kant met up-tempo ballad ‘Here Standing’. De nieuwe single, een mix van R&B en pop, laat Abby’s ijzersterke stem goed uitkomen.
De schrijvers achter het nummer Here Standing, zijn Nina Woodford, Michael James Mani en Jordan Omley.
Nina Woodford is onder andere bekend van de James Morrison ft. Nelly Furtado radio hit ‘Broken Strings’ en Michael Mani & Jordan Omley hebben hits van o.a. the Backtreet Boys op hun naam staan.
Filip de Wilde en Andy Janssens produceerden de single.

De 19-jarige Nikki Wennekes, beter bekend als Abby, wordt op 13-jarige leeftijd ontdekt nadat haar eerste demo bij de Belgische producer Filip de Wilde terecht komt. De Wilde, de oprichter van onder andere 2 Unlimited en coproducent van tracks als 'Send Me An Angel’ van CB Milton en ‘Scream For More’ van Kate Ryan, biedt haar samen met Cloud 9 Music een artiesten- en managementcontract aan. De boekingen van Abby gaan via het boekingsbureau dat onderdeel is van AT-Productions.
De vorige single van Abby resulteerde in optredens bij Mojo’s 3 daags evenement ‘Het Feest Van Sinterklaas’ en een sponsordeal bij Coolcat. 

Preview ABBY – HERE STANDING

Release: 6 september 2010
P & C 2010 Cloud 9 Music
www. abby-music.com