Amazing GRACE JONES maakt programma Night of the Proms kompleet

13-09-2010 @ 16:53

Night of the Proms 2010, nu al een legendarische editie
Ook Grace Jones, al vele jaren een stijlicoon en wellicht de bekendste diva in de popmuziek, maakt dit jaar haar opwachting op Night of the Proms. De excentrieke Jamaicaans-Amerikaanse, naast zangeres ook actrice, topmodel en indertijd muze van Andy Warhol, heeft de kaap van 60 ondertussen al overschreden. Dat belet niet dat ze wereldwijd nog altijd voor grote ogen en open monden zorgt. Ze is even befaamd om haar unieke look als om haar muziek.
Haar in 1981 uitgebrachte album ‘Nightclubbing’ is een begrip. Tijdloos werden haar hits ‘Private Life’, ‘My Jamaican Guy’ en ‘Slave To The Rhythm’. Verder breidde ze haar repertoire uit met klassiekers van anderen die ze moeiteloos naar haar indrukwekkende stem zette, zoals ‘La Vie en Rose’ of ‘I’ve Seen That Face Before’.

In 2008 verbaasde Grace na 19 jaar muzikaal stilzwijgen met een geweldig nieuw album. Voor ‘Hurricane’ zaten niemand minder dan Tricky, Brian Eno en het van ‘Nightclubbing’ bekende duo Sly & Robbie aan de knoppen. In 2009 toerde ze de wereld rond. Haar optreden op Lowlands vorig jaar werd door pers en publiek unaniem lovend onthaald.

Vanaf 13 november deelt ze in Arnhem en Rotterdam het Promspodium met John Fogerty, Boy George (Culture Club), Barry Hay (Golden Earring), violist Charlie Siem, John Miles, het orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur.

Meer informatie: www.notp.com
 
NIGHT OF THE PROMS
Zaterdag 13 november 2010 - GelreDome Arnhem
Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2010 - Ahoy Rotterdam
Entree: van € 21 tot € 44,50. Toeslag van € 3 op vrijdag en zaterdag.
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via www.notp.com,  www.livenation.nl of telefonisch via Tele Ticket Service 0900-45.000.45. Tickets excl. service-en portokosten. Ook te koop bij de Free Record Shop. Prijzen exclusief service en portokosten.