Het jonge Nederlandse duo Firebeatz

13-09-2010 @ 19:52

Don't even try it PUNK!

Firebeatz is het jonge Nederlandse duo Tim Benjamin Smulders & Jurre van Doeselaar. Nu, in het derde jaar van hun producers- en dj-carriere, hebben ze een flinke stapel nieuwe releases en remixen in de pipeline, met daarnaast nog eens een aantal bijzondere samenwerkingen. Hiermee vestigen ze definitief hun naam in de scene.

Ondanks een hectisch tour- en festivalprogramma, hebben ze gelukkig nog tijd gevonden om aan hun eigen muziek te werken. Na hun dubbelklapper Magic People/2 Time's The Charm, eerder dit jaar gereleased op Blackbird, komt nu PUNK! uit, een nummer dat net zoveel attitude heeft als de titel al doet vermoeden.

Wat meteen duidelijk is, is dat deze tune één van de meest onvergetelijke vocal samples heeft, die door talloze partygangers op de dansvloer wordt uitgeschreeuwd. Het ligt zelfs nog op de lippen als de track al tot een einde is gekomen en iedereen eigenlijk al weer op een normaal volume kan praten.

'Don't even try it Punk'. De volgende keer als je deze woorden hoort, denk je meteen aan de mannen van Firebeatz en deze monstertrack. Daar zal niemand vreemd van opkijken. Wij hebben het stoute vermoeden dat je deze magische woorden nog veel zult horen tijdens deze mooie nazomer en in de maanden daarna.
Deze track is zoals Clint Eastwood in de film Sudden Impact, of als Robert de Niro in Taxi Driver. Het mag misschien flink schuren en krassen, maar is ook een verdomd lekker nummer om naar te luisteren. Wees in ieder geval voorbereid op de onweerstaanbare mood om op en neer te springen.

Gezegd, PUNK! heeft scherpe randjes, veroorzaakt door de knallende ritmes en de speciale samples. Het is de verleidelijke mix van agressiviteit en een pakkende vibe die het hem doet en die ervoor zorgt dat het nummer een weergaloze houseplaat is geworden. Dit is iets dat op het conto van Firebeatz mag worden geschreven.

Firebeatz - PUNK! is vanaf 13 september uit op Blackbird en exclusief verkrijgbaar bij Beatport www.beatport.com .
Vanaf 27 september is de track ook verkrijgbaar via alle andere online muziek portals.

Firebeatz - PUNK!
release: 13 september

www.firebeatz.com