Zwart Licht timmert hard en snel aan de weg

28-09-2010 @ 20:25

Dat het snel kan gaan, is in het geval van Zwart Licht een understatement. Eind 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi samen een groep op te richten. Backup-rapper Leeroy wordt al snel als derde lid aan de formatie toegevoegd, waarna de ontwikkeling van het drietal in een stroomversnelling terechtkomt. Binnen een jaar is debuutalbum Bliksemschicht klaar om in eigen beheer uitgebracht te worden, twee maanden later ligt de cd via Top Notch door het hele land in de winkel. Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van de groep, is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop.
Een mooie live carriere was ook binnen no time opgebouwd. De heren hebben in 1,5 jaar tijd veel plekken aangedaan waar menig beginnend artiest of bandje van droomt. Denk aan podia als Watt, Paradiso, Paard Den Haag, 013, Melkweg, Luxor Live, Effenaar.  

Daarnaast stonden festivals als Solar, Lowlands en Noorderslag als snel op de stoep om de energie die Zwart Licht brengt in huis te halen. Komend najaar ziet hun 'No Ju Ju' EP het licht en zullen de heren opnieuw Nederland & Belgie intrekken!

http://www.zwartlicht.net/