Cee Lo Green slaat toe met derde solo album

08-10-2010 @ 17:07

Op 29 oktober zal het derde soloalbum The Lady Killer van Cee Lo Green verschijnen. Momenteel heeft de Amerikaanse zanger een monsterhit te pakken met het nummer Fuck You! De wereldwijde hit is niet uit de Top 10 weg te slaan en is nu al één van de meest besproken, bekeken, beluisterde en controversiële nummers van 2010. Op 30 oktober, een dag na de release van The Lady Killer, staat Cee Lo Green in de grote zaal van Paradiso.

The Lady Killer bezegelt het repertoire van Cee Lo Green; niet alleen als schrijver, producer en performer, maar ook als zanger wiens stem als geen ander emoties kan uitlokken. The Lady Killer bevat 13 tracks en een bonustrack die de veelzijdigheid van de Amerikaanse rasartiest laten zien. Waar Wildflower en I Want You uitingen zijn van tederheid en verlangen, kan Cry Baby wel gezien worden als een ‘zomers briesje’ dat optimisme uitdrukt. Met Bodies – een co-productie met Chad Hugo – weet Cee Lo daarentegen weer te verrassen met een film noir-achtige songtekst en een bijpassend geluid.
 
De echte naam van Cee Lo Green is Thomas DeCarlo Callaway. Hij werd 35 jaar geleden geboren in Atlanta, Georgia. Cee Lo Green werd bekend als bandlid van Goodie Mob en meer recentelijk van het duo Gnarls Barkley. Samen met Danger Mouse genoot hij ongekende populariteit met het nummer Crazy, dat wekenlang te vinden was in de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. Het duo heeft wereldwijd zeven miljoen singles en 3,5 miljoen albums verkocht.

CEE LO GREEN
Titel: The Lady Killer
Release: 29 oktober 2010
warner music

www.ceelogreen.com