Nieuw album van Sensual: Trinta

27-10-2010 @ 22:12

CD Presentatie Sensual
De single 'Não vai dar' die begin oktober uitkwam van Sensual smaakt naar veel meer, dus is nu ook de release van het nieuwe album van Sensuàl een feit. Sensual is er helemaal klaar voor om hun nieuwe cd kunnen gaan presenteren. Dat doen ze tijdens hun eigen Album Release Clubtour: met op 31 oktober het officiële release concert in - Tivoli de Helling, Utrecht | Tijd: 20:30 uur

Verder zal Sensuàl te gast zijn bij Gerard Ekdom op Radio 3FM in de nacht van 12 op 13 november. Ekdom draait de single al in zijn programma's! En ook Giel Beelen support het album in zijn jazz programma op Radio 6 GielJazz. Op Radio 6 staat het album de laatste twee weken op de A-lijst want de muziek van Sensuàl wordt daar veel gedraaid!

De muziek van Sensuàl is rijk aan jazz, pop en wereldmuziek. De roots van de band zijn Nederlands. Sensuàl heeft een unieke sound die zich kenmerkt door de Portugese zang gemixt met sterke grooves en opzwepende ritmes. De aanstekelijke energie van Sensuàl is voelbaar in zowel de up-tempo nummers als in de ballads met een randje nostalgie.

Sensuàl, opgericht in 2002 door zangeres Eva Kieboom en toetsenist Emiel van Rijthoven debuteerde in 2004 met het album 'Acústico' en is gegroeid en veel ervaringen rijker, zoals het winnen van een Edison Award, de vele airplay en speelervaring op grote festivals en theater podia. Een aantal van de bandleden heeft de magische leeftijd van 30 bereikt. Het album ‘Trinta’ (dat ‘dertig’ betekent in het Portugees) beschrijft deels de dertigers problematiek. De leeftijd wanneer er nieuwe vragen, twijfels en keuzes in je leven komen. Sensuàl heeft deze vragen weten om te zetten in muziek met als resultaat een fris, positief en warm album: Trinta!

Supertracks Records
http://www.bandasensual.com/