Kristel van Eijk, Lara Rense en Willemijn Veenhoven genomineerd voor de RadioBitches Awards 2010

01-11-2010 @ 17:33

Kristel van Eijk, Lara Rense en Willemijn Veenhoven zijn genomineerd voor dé prijs voor radiovrouwen, de RadioBitch Award 2010. Dat is 1 november tijdens een persconferentie in Podium de Vorstin in Hilversum bekend gemaakt.

De uitreiking van deze prijs zal op 7 december 2010 tevens in de Vorstin plaatsvinden.

De RadioBitches Awards is sinds 2007 een jaarlijks terugkerend evenement waar Nederlandse radiovrouwen in de spotlights staan. Tijdens dit netwerkevenement worden er diverse awards uitgereikt. TalentBitch voor aanstormend talent, NewsBitch voor Nederlands favoriete nieuwslezeres, BackstageBitch voor de beste vrouw achter de schermen en natuurlijk de award voor beste dj/presentatrice, de RadioBitch.

De genomineerden zijn:
RadioBitches
Kristel van Eijk
Q-Music

Lara Rense    
Radio 1/NOS

Willemijn Veenhoven    
Radio 1/BNN

BackstageBitches
Jacqueline Bierhorst    
SLAM!FM

Wyke Potjer    
Radio 1/BNN

Jantien van Tol
KINK FM

NewsBitches
Tamara Bok    
Novum Nieuws

Maria Punch    
BNR Nieuwsradio

Trudy Vendrig  
NOS

TalentBitches
Ingrid Perez    
FunX

Suzanne Streefland    
BNR Nieuwsradio

Cielke Sijben    
3FM/VARA

In een ludieke commercial waarin mannelijke dj’s met roze, vrouwelijk accessoires te zien waren, werd maandagmiddag ook even aandacht besteed aan radiomannen. Zij kunnen namelijk de Bitches Bastard Award winnen. De genomineerde RadioBitches bepalen welke radioman deze award verdient. Dit jaar maken  de volgende dj's in willekeurige volgorde een kans:
Marcel Oosten (Radio 1/NOS), Winfried Baijens (Radio 6/NTR), Prem Radhakishun (BNR Nieuwsradio), Timur Perlin (3FM/BNN), Jeroen Nieuwehuize (Radio 538), Giel Beelen (3FM/VARA), Jeroen Kijk in de Vegte (Q-Music), Gerard Ekdom (3FM/AVRO),  Michiel Veenstra (3FM/NTR) en Michael Blijleven (SLAM!FM)

Oud-winnares Annemieke Schollaardt maakte 1 november de nominaties bekend, 7 december zal zij ook de award uitreiken aan de favoriete man.  

De Oeuvre Award wordt uitgereikt aan een radiovrouw die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak. De jury bepaalt wie deze prijs wint en dat wordt 1 december openbaar gemaakt. Dit is de enige award waar niet op gestemd kan worden. Juryvoorzitter Tineke de Nooij zal deze award op 7 december uitreiken.

De RadioBitches Awards is een initiatief van de 10 studenten van de V-Academy. Dit is dé kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die in de vorm van een vijf maanden durende stage opgeleid worden tot crossmediale professionals.

Van 1 november tot en met 1 december 12:00 uur kun je stemmen op je favoriete RadioBitch via www.radiobitches.nl