In A Cabin With naar Suriname

02-11-2010 @ 16:12

Op 4 november vertrekt In A Cabin With naar Suriname voor een nieuwe sessie met Kai Hugo (Palmbomen), Pimba (Knobsticker) en songwriter Thomas Azier.

Op een ruime locatie aan de rivier 45 minuten buiten Paramaribo, zullen de muzikanten in samenwerking met de locale percussiegroep van de band Naks Kaseko Loco en een lokaal, speciaal voor deze sessie samengesteld, vrouwenkoor werken aan een volledig album.

De Amsterdammer Kai Hugo, beter bekend als Palmbomen is getekend onder het Amsterdamse label NON Records waaronder hij deze zomer zijn EP Moon Children uitbracht. Ook is Palmbomen opgepikt door het Franse Label Kitsuné en verschijnt zijn track Moon Children op de volgende compilatie van het electrolabel.

Songwriter Thomas Azier schrijft voor verschillende muzikanten (Universal, EMI, Warner en Sony) in Berlijn waar hij inmiddels al een aantal jaar woont. Daarnaast is hij bezig met het schrijven en opnemen van zijn debuutalbum die in 2011 uit zal komen.

Pimba is de drummer van de disco-electro band Knobsticker. In 2009 kwam hun debuutalbum ‘Forest Fruit’ uit waarmee ze het afgelopen jaar hebben getourd door Nederland vergezeld door oa muzikanten als Steye en Master Surreal.