Taylor Swift verkoopt meer dan 1 miljoen albums in eerste week

06-11-2010 @ 13:22

29 Oktober kwam het nieuwe album 'Speak Now' van Taylor Swift uit. Op maandag 25 oktober jl. presenteerde zij haar nieuwe album tijdens een internationale album launch party in New York in aanwezigheid van haar fans. Bekijk hier de beelden.

Op 'Speak Now' staan 14 persoonlijke nummers die over de afgelopen 2 jaar van haar leven gaan. Taylor komt met een verkoop van meer dan 1 miljoen albums in de eerste week binnen op #1 in de Amerikaanse Billboard chart. Het is voor het eerst in de afgelopen 5 jaar in de VS dat een album met een verkoop van meer dan 1 miljoen exemplaren in de eerste week op #1 binnenkomt.
Daarnaast kwamen dankzij het digitale tijdperk, maar liefst 7 nummers bij de bovenste 40 nummers Amerikaanse singles chart volgens Ultimate Chart ,
nl. #3 Sparks fly, #10 Innocent, #18 The story of us, #19 Mine, #24 Dear John, #32 Better than revenge, #39 Haunted.
In de Billboard Hot 100 zijn dat 2 nummers, nl op #21 Mine, #27 Innocent.
Met name in de VS wordt record na record gebroken door Taylor Swift, waar haar sterrenstatus enorme proporties bereikt. En zoiets bereik je niet zomaar, haar optredens zijn indrukwekkend, haar performance is er één van een grote ster en haar muziek is bij de tijd.

Op maandag 7 maart 2011 geeft Taylor Swift het eerste concert van haar Europese tour in Ahoy Rotterdam. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse zangeres optreedt in Nederland.

http://www.taylorswift.com/