The Beatles vanaf nu beschikbaar via Itunes

16-11-2010 @ 19:23

Alle 13 legendarische studioalbums van the Beatles plus een speciale verzamelbox.
Apple Corps, EMI en Apple hebben 16 november bekendgemaakt dat het werk van the Beatles, de invloedrijkste en populairste popband uit de muziekgeschiedenis, nu voor het eerst verkrijgbaar is bij de iTunes Store. Vanaf nu zijn de dertien legendarische, geremasterde studioalbums van the Beatles met iTunes LP's, de “Past Masters”-compilatie (dubbelalbum) en de verzamelalbums “Red” en “Blue” wereldwijd verkrijgbaar bij iTunes, naar keuze als compleet album of als losse nummers. Fans kunnen ook een speciale digitale “Beatles Box Set” kopen, exclusief bij iTunes, die onder andere de concertfilm “Live at the Washington Coliseum, 1964” bevat, een opname van het allereerste Amerikaanse concert van the Beatles.

"We vinden het geweldig dat de muziek van the Beatles nu ook verkrijgbaar is via iTunes", aldus Sir Paul McCartney. "Het is bijzonder om mee te maken dat de nummers die we oorspronkelijk op vinyl hebben uitgebracht ook in dit digitale tijdperk nog net zo geliefd zijn als toen."

"Ik vind het vooral prettig dat aan mij niet meer zal worden gevraagd wanneer het werk van the Beatles nu eindelijk ook via iTunes verkrijgbaar is", zegt Ringo Starr. "Eindelijk is het dan toch zover ... als je wilt, is het werk van the Beatles nu verkrijgbaar! Peace & love, Ringo."

Wij vinden the Beatles geweldig en vinden het dan ook een grote eer om hen bij iTunes te mogen verwelkomen", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Het was niet eenvoudig, maar dankzij the Beatles en EMI kunnen we nu een droom verwezenlijken die we vanaf het allereerste begin van iTunes, tien jaar geleden, hebben gekoesterd."

"In de geest van Give Peace A Chance vind ik het heel toepasselijk dat we dit op de 70ste verjaardag van John doen," aldus Yoko Ono Lennon.

"The Beatles in iTunes. Bravo!" was het commentaar van de weduwe van George Harrison, Olivia Harrison.

"The Beatles en iTunes zijn beiden echte stuwende krachten in hun respectievelijke vakgebieden," aldus EMI Group CEO Roger Faxon. "Het is een voorrecht voor iedereen bij EMI om met Steve Jobs en met Apple Corps' Jeff Jones en hun teams te werken aan het creëren van een mijlpaal in de ontwikkeling van digitale muziek."

Alle 13 legendarische remastered studio albums van the Beatles, waaronder "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band," "Revolver," "The Beatles [The White Album]" en "Abbey Road" komen met iTunes LP's, waarmee een intensieve beleving van het album wordt gecreëerd, met schitterende ontwerpen en uitgebreide visuele extra's zoals een unieke mini documentaire over het tot stand komen van elk album. Het dubbelalbum "Past Masters" en de klassieke "Red" en "Blue" collecties zijn ook beiden beschikbaar.

Losse albums zijn beschikbaar voor aanschaf en download voor €12,99, dubbelalbums voor €19,99 en individuele nummers voor €1,29.

De speciale digitale "Beatles Box Set (€ 149) bevat de 13 remastered studio albums met iTunes LP's en alle mini-documentaires, "Past Masters," en de "Live at the Washington Coliseum, 1964" concertfilm, wereldwijd exclusief beschikbaar op iTunes waarin het allereerste concert dat the Beatles in de US gaven in zijn geheel te zien is. Bovendien kunnen Beatles fans de concertfilm "Live at the Washington Coliseum, 1964" gratis als stream bekijken op iTunes voor de rest van het kalenderjaar.