Introducing Lauren Pritchard

03-12-2010 @ 20:59

Een alert voor de soul-liefhebber! ‘Wasted in Jackson’ is de goed gekozen titel van het debuutalbum van Lauren Pritchard. De inmiddels 23-jarige Amerikaanse singer/songwriter besloot al op 15-jarige leeftijd haar geboortedorp in het diepe zuiden van de Verenigde Staten te verruilen voor Los Angeles, om haar muzikale droom waar te maken. In Jackson, Tenessee zou haar talent geen weg vinden, daar was ze van overtuigd. ‘Wasted in Jackson’, dat mocht niet gebeuren!

Via Los Angeles (waar ze tijdelijk bij de moeder van haar vriendin – Lisa-Marie Presley mocht intrekken toen het even niet zo goed ging) en New York waar ze succes had als musicalster, vond ze uiteindelijk haar weg in Londen. Hier werkte ze samen met producer/songwriter Eg White (bekend o.a. van Duffy en James Morrison), in zijn studio kwam het debuut album van Lauren tot stand.

Luister bijvoorbeeld naar het intrigerende When The Night Kills The Day en de huidige single in de UK Not The Drinking en je weet waarom Lauren als een van de meest getalenteerde nieuwe signings van het Island label wordt gezien.

Live: woensdag 15 december in Paradiso!
Op woensdag 15 december speelt Lauren Pritchard in het voorprogramma van Jamie Cullum in Paradiso.

Album ‘Wasted In Jackson’
Haar debuutalbum is vanaf vrijdag 10 december te beluisteren in Spotify.
Het fysieke album wordt begin volgend jaar uitgebracht.

http://www.laurenpritchard.com/