Nieuwe single van Jaap de Bok

05-12-2010 @ 11:44

Jaap de Bok is de bijnaam van zanger/tekstschrijver Jaap Tol uit Volendam. Jaap maakt muziek sinds de jaren 80 en treedt sindsdien in diverse bands onafgebroken wekelijks op in heel Nederland. Hij maakte deel uit van Vike, Feestband Volendam en Stampvast en is nu lid van de meest succesvolle Volendamse feest- en showformatie La Stampa. In laatstgenoemde bands is Jaap sinds 1996 fullprof muzikant.
Naast deze baan componeert en arrangeert Jaap zijn eigen muziek, die hij (meestal) opneemt in zijn eigen studio, 1Core Produxions, in Volendam.

In het eerste halfjaar van 2010 maakte Nederland kennis met Jaap als solo zanger, die een geheel eigen stijl lijkt te hebben ontwikkeld. De singles ‘De volgende keer’ en ‘Ouwe knakker’ wisten beiden de Single Top 100 te halen en vestigden de aandacht op Jaap’s album ‘Van de koude grond’.

Na een uitgebreide promotietournee langs radiostations en omroepen is het nu tijd voor de derde single van het album. De single ‘Vrouwen’ is een co-productie tussen Volendam en Den Haag. De tekst van de titelsong ‘Vrouwen’ is namelijk geschreven door Rob van Hoogenhuizen, de presentator van RTV West in Den Haag. De tekst van Rob is een humoristische zelfreflectie waarin iedere man zich zal herkennen.
De tweede track op de single is ‘Een Hagenees is niemands knecht’, geschreven door Jaap de Bok en Victor R. Meijer, bekend als de Haagse stadsdichter. ‘Een Hagenees is niemands knecht’ wordt de titelsong van de film ‘Hoe lang duurt geduld’ die op dit moment wordt geschoten. De rolprent is een verfilming van het gelijknamige boek van Victor R. Meijer.

Het album ‘Van de koude grond’ van Jaap de Bok is een bijzondere kennismaking met de veelzijdigheid van deze zanger/componist. Jaap maakt zowel pop, ballads, folk, feest, latin als rock, en weet dat allemaal moeiteloos binnen zijn eigen stijl te vangen. 

Jaap de BokVrouwen’  
CDS bestelnummer: MS 2283.
Distributie: Pinkrecords
label: Multidisk
website: www.jaapdebok.nl