Nog volop belangstelling voor Zusjes de Roo

11-09-2011 @ 18:03

Het is dit jaar exact 40 jaar geleden dat drie meisjes uit Emmen een talentenjacht wonnen. De prijs was het opnemen van een single en de titel van het nummer was Blauwe Korenbloemen. Zo ontstond De Zusjes de Roo en meer dan vijf jaar waren zij in bijna ieder televisie programma te zien. Van Op volle toeren tot aan de Eddy Go Round Show, en ook het podium in het land beklommen ze regelmatig. Jarenlang waren ze vaste gast in de Gert & Hermien Show. Nederland zong in 1971 massaal Blauwe Korenbloemen en 40 jaar later is het nummer nog steeds populair tijdens de vele optredens van zangeres Janneke de Roo. "Het publiek wil gewoon dat het nummer gezongen wordt" aldus Janneke.
In interviews komt regelmatig de vraag of er kansen bestaan dat er ooit weer samen wordt gezongen echter die mogelijkheid is er niet, want de Zusjes de Roo bestonden uit drie gezellige jonge meiden, Willeke, Anneke en Janneke, waarvan Willeke helaas is overleden en de Anneke afstand heeft genomen van de showbizz- en entertainmentwereld. Janneke is de enige die nog actief is en alles op de voet volgt. "Bij het zingen van 'Blauwe Korenbloemen' zijn mijn zussen altijd dicht bij me" aldus Janneke. Op dit moment wordt gekeken of er een mogelijkheid met de hedendaagse technieken of er een oud Zusjes de Roo nummer opnieuw kan worden uitgebracht.
Naast de vele vragen over de eventuele come-back van de Zusjes de Roo is er de laatste maanden ook vraag naar vinyl uit die tijd van dit Drentse trio.

In het voorjaar werd Janneke benaderd door Rob van Hoogenhuizen van RTV  WEST voor een special rond de Zusjes de Roo. Hij dacht eerst 60 minuten aandacht te besteden en wilde natuurlijk alles weten. Al gauw kwam hij er achter dat een uur niet voldoende was en maakte er een 2 uur durende special van, die onlangs te horen was op RTV West in het populaire programma Ik hou van Holland. In dit programma werden herinneringen opgehaald en terloops kwam ook het idee om een speciale Zusjes de Roo internetsite te maken. Wat is er dan mooier en beter om deze te koppelen aan de site van Janneke de Roo, want zij is de enige die nog dagelijks met de entertainment te maken heeft.

In de loop van de komende week zal het eerste verhaal van 'vroeger' zichtbaar worden op www.jannekederoo.com en vele verhalen en foto's zullen volgen. In de aanloop naar het programma op RTV West werd ook een nieuwe single opgenomen die als titel "40 - 50 - 60" heeft en natuurlijk is daarbij ook direct de link gelegd dat de 40 staat voor de jaren waarin Janneke in de showbizz actief is.
Het nieuwe album van Janneke de Roo zal de titel krijgen "40 Jaar na Blauwe Korenbloemen" en kent naast nieuwe nummers, waarschijnlijk ook een aantal nummers die bekend zijn geworden door de Zusjes de Roo.

www.jannekederoo.com
www.blauwekorenbloemen.hyves.nl