Amerikaanse groep Venice 10 april 2011 in MElkweg

15-12-2010 @ 21:45

Venice kondigt eenmalige speciale show aan ‘THE WALL’-tour met Roger Waters
Toen zanger Kipp Lennon, lead-vocalist van de Amerikaanse band Venice, door de band van Roger Waters uitgenodigd werd om de achtergrondkoortjes te verzorgen tijdens de wereldtournee ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum van het fameuze album ‘The Wall’ van Pink Floyd, greep hij die gouden kans meteen.
David Crosby tipte indertijd Venice als ‘the best vocal group in the country’, en vergeleek ze eerder al met de stemkwaliteiten van The Beach Boys.

En nu biedt Venice hun fanschare in Nederland een dergelijk gold-ticket.

Kipp verduidelijkt: ‘We zagen dat er een vrije dag zat tussen de twee shows van Roger Waters in het Gelredome in Arnhem en dachten  waarom doen we dan niet een eigen speciale show op die dag?’ Gitarist Michael Lennon voegt daar aan toe dat ze iets dergelijks inmiddels ook in hun thuisstad Los Angeles hebben georganiseerd. Het werd een kerstshow die in twintig minuten uitverkocht was op basis van 1 twitterbericht aan de fans. Deze fans, die van heinde en ver naar Los Angeles vlogen, waren getuigen van een bijzonder concert waar ook bandleden van Roger Waters een aantal bijzondere versies speelden van ‘Comfortably Numb’ en ‘Goodbye Blue Sky’.

Het éénmalige concert vindt op 10 april plaats in De Melkweg te Amsterdam.

Dit is dan tevens het eerste concert van Venice met een volledige electrische band in Nederland sinds mei 2009.

De kaartverkoop begint officiëel op zaterdag 18 december a.s. Aan een pre-sale, speciaal voor de fans, wordt gewerkt.

http://www.venicecentral.com/