Pink Floyd viert 20 jarig jubileum van album The Division bell

21-05-2014 @ 21:07

Op 27 juni brengt Pink Floyd ter ere van het 20 jarig jubileum van het album The Division Bell een box-set uit van dit in 1994 verschenen album. The Division Bell is het laatst verschenen studioalbum van Pink Floyd en er werden in de loop der tijd ruim 12 miljoen van verkocht.

The Division Bell werd in 1993 opgenomen in de Astoria en Brittania Row Studio’s en werd hoofdzakelijk geschreven door Polly Samson en David Gilmour. Het was het tweede album dat verscheen zonder dat Roger Waters erop meespeelde. David Gilmour zei destijds over het album: “The three of us went into Britannia Row studios, and improvised for two weeks. Playing together and starting from scratch was interesting and exciting, it kick started the album and the process was very good, it was collaborative and felt more cohesive.

De box-set bevat een opnieuw gemasterde dubbel LP versie van het album, een rode 7” replica van Take It Back, een doorzichtige 7” replica van High Hopes, een 12” blauwe replica van High Hopes met een terugdraaiende ets, vijf collectors prints, een BluRay waarop een nieuwe 2014 video van de Grammy winnende song Marooned staat, en een nog niet eerder uitgebrachte 5.1 surround sound mix van The Division Bell.

De Engelse band Pink Floyd was van één van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de rockgeschiedenis. De groep evolueerde vanaf midden jaren 60 tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek midden jaren 90. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten. Na het vertrek van Syd Barrett in 1968 werd zanger en basgitarist Roger Waters langzaamaan bandleider en de belangrijkste songwriter. Dit leidde tot enkele wereldwijd bekende albums en rockklassiekers The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977) en The Wall (1979).

The Dark Side of the Moon is het op één na bestverkochte album allertijden na 'Thriller' van Michael Jackson.

www.pinkfloyd.com

PINK FLOYD

Titel: The Division box-set
Releasedatum: 27 juni 2014